4 Cloud Trends voor in 2021

Webhosting
sjoerd, 25 mei 2023

* Deze blog is afkomstig van onze partner IPS. Lees hier meer over de veranderingen van IPS.

2021! Nu we net over de rand zijn van het volgende hoofdstuk kijken we vooruit naar de te verwachte trends van het nieuwe jaar. Cloud computing wordt nu over het algemeen beschouwd als volwassen technologie. Daarentegen zijn er diverse elementen van cloud computing technologie die constant onderhevig zijn aan veranderingen. Denk aan cloud services zoals: multi-cloud, hybrid-cloud etc. Maar ook de zaken rondom cloud computing blijven in verandering en laten een aantal waarschijnlijke trends zien in 2021, denk aan de alsmaar groeiende vraag naar cloud computing experts en de doorgaande groei in beveiligingsrisico’s.

1. Hybride Cloud

Hybride Cloud is een type cloud-computing waarbij een private cloud of een on-premise infrastructuur wordt gecombineerd met een public cloud. Onderzoeksbureau Gartner en diverse andere experts voorspellen een flinke groei in de implementatie van hybrid cloud in 2021. Velen kiezen nu voor hybrid cloud voor de optimale snelheid, grote controle en sterke beveiliging. Met de hybrid cloud strategie zorg je voor dubbele beveiliging vanuit zowel private als public cloud.

Klinkt dit interessant? Neem contact met ons op voor hybride cloud mogelijkheden bij IPS!

2. Managed Services

Een trend die we al zagen en die zich verder doorzet in 2021 is het schaarse beschikbare talent in de cloud computing branche. Dit gaf vele organisaties al een uitdaging om in-house personeel te vinden voor cloud en hosting onderhoud. Zo vindt er een verschuiving plaats naar managed cloud oplossingen bij externe partijen. Bij managed services wordt het doorgaans onderhoud, updates en beveiliging uitgevoerd door de hosting partner. Met managed cloud hosting besparen bedrijven tijd en geld in de zoektocht naar geschikt personeel. Daarnaast kunnen bedrijven die kiezen voor managed cloud services direct gebruik maken van een ervaren cloud partner met experts binnen handbereik.

3. Groei in behoefte beveiligingsmaatregelen

De corona-crisis heeft een groei van digitalisering van bedrijven veroorzaakt. Een proces wat zich verder doorzet in 2021. Hierbij komen ook (nieuwe) beveiligingsrisico’s kijken. Zo zag je in 2020 als gevolg van de pandemie een enorme toename in phishing aanvallen. Ook in 2021 zal deze trend zich hoogstwaarschijnlijk doorzetten. Het is daarom noodzakelijk dat alle organisaties die nog onervaren zijn met werken in de cloud energie gaan steken in het waterdicht maken van de beveiliging. Daarbij kan een cloud partner die op de hoogte is van alle beveiligingsrisico’s en beschikbare patches een directe uitkomst bieden. Een hosting partner kan helpen met SSL beveiliging, monitoring. juiste e-mail instellingen, migraties etc.

4. Cloud Server Containers

Voor 2021 wordt ook voorspeld dat er meer gebruik zal worden gemaakt van de cloud service: cloud server containers. Zo verwacht onderzoeksbureau Gartner dat eind 2021 maar liefst 95% van nieuwe applicaties zal zijn opgebouwd middels een container. Cloud server containers zijn bedoeld om applicaties tussen servers over te dragen. Deze containers hebben een soort verpakking mechanisme waarmee applicaties worden gescheiden van de omgeving waarin ze worden uitgevoerd. In andere woorden: ‘build it once, run it anywhere’.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!