Admin Columns [Review & Coupon]

In the Spotlight
Lucas Prigge, 23 mei 2017

admin columns logoAl geruime tijd kun je als klant van Savvii met exclusieve korting gebruik maken van enkele hoogwaardige uitbreidingen & diensten voor WordPress via ons Savvii Deals-programma. We vonden het hoog tijd om je te informeren over de diensten waarvan je gebruik kunt maken.

Deze keer een plugin voor iedereen die tijd wil besparen. Admin Columns zorgt er namelijk voor dat je sneller in je WordPress-backend werkt.

WordPress is oorspronkelijk ontstaan als blogsysteem en is bij uitstek geschikt om regelmatig nieuwe content aan je site toe te voegen. Het is bekend dat dit inmiddels verder gaat dan alleen blogposts. Ook producten voor je shop, afbeeldingen, gebruikers, pagina’s en veel andere soorten content beheer je eenvoudig met WordPress.

Hoe vaker je content toevoegt, des te groter het risico wordt dat je het overzicht kwijtraakt. Als je bijvoorbeeld een redactie hebt die dagelijks tientallen berichten plaatst, is het lastig om een bericht te vinden wanneer je dat wilt wijzigen. Tevens wordt het moeilijk de gehele inhoud te beheren of op grote schaal veranderingen aan te brengen.

Dit probleem herkenden ze ook bij het team van CodePress, en ze besloten er een oplossing voor te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot Admin Columns, een plugin die de backend van WordPress overzichtelijker maakt en functies eraan toevoegt. Dankzij deze plugin krijg je het overzicht terug en ga je sneller werken.

Organiseren

Met Admin Columns creeër je zoals de naam al doet vermoeden nieuwe kolommen in je WP-Admin om je inhoud te organiseren. Welke kolommen je gebruikt is volledig aan jou – gebruik wat jij het handigst vindt. Met ruim 150 presets waar je uit kan kiezen zit jouw ideale combinatie er zeker tussen. Aanpassingen zijn mogelijk op bericht, pagina of gebruikersniveau.

Admin Columns laat je niet alleen de standaard aanwezige velden als kolom toevoegen maar integreert in de Pro-versie ook met populaire plugins als WooCommerce, ACF, Yoast SEO en bbPress. “Het doel is om zoveel mogelijk bekende plugins en verschillende type content te ondersteunen om het onderhouden van je site nog makkelijker te maken”, aldus David Mosterd van plugin ontwikkelaar CodePress.

Met al die kolommen komt het voor dat niet alle informatie meer op je scherm past. Daar heeft Admin Columns iets op bedacht: Column Sets. Hiermee wissel je via een dropdown-menu snel tussen verschillende sets aan kolommen.

Filteren & Sorteren – Pro

Nadat je je inhoud in kolommen gesorteerd hebt, is het vervolgens mogelijk je inhoud te filteren op waarden van die kolommen. Bijvoorbeeld: je zoekt alle berichten van een specifieke auteur – via een filter in Admin Columns is dat eenvoudig te doen. Ook kun je bijvoorbeeld je berichten sorteren op aantal woorden of andere variabelen.

Bewerken – Pro

Dit is misschien wel de functie die je het meeste tijd oplevert! Je hoeft met Admin Columns niet meer door te klikken op bijvoorbeeld een bericht om gegevens te bewerken. Nadat je jouw content georganiseerd, gefilterd of geselecteerd hebt, bewerk je de content direct vanuit het overzicht. Denk hierbij aan het wijzigen van de titel, het aanpassen van een uitgelichte afbeelding of het toevoegen van tags. Op deze manier is bewerken stukken sneller dan je nu gewend bent.

Aan de slag?

Denk je ook dat Admin Columns jou tijd bespaart? De gratis versie installeer je simpel via de plugin repository van WordPress. Als de gratis versie goed bevalt kun je een pro-licentie aanschaffen. Klanten van Savvii doen dat natuurlijk via ons Savvii Deals-programma, hiermee krijg je 10% korting! Voor agencies zijn er speciale pakketten met een licentie voor een ongelimiteerd aantal websites.

Ben je sowieso geïnteresseerd in het besparen van tijd in het beheren van WordPress websites? Kijk dan eens naar de voordelen van Managed WordPress Hosting.

Lucas Prigge

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!