De Savvii Toolbox

Savvii Updates
Gijs Hovens, 3 februari 2014

Bij Savvii gebruiken we diverse (SaaS) tools om ons werk te doen en met elkaar te communiceren. In deze post een kort overzicht van deze systemen:

Office Apps
Google Apps – We gebruiken Google Apps voor van alles: mail, gezamenlijke opslag, tekstverwerking, spreadsheets, enz.

Slack – Sinds kort gebruiken we slack voor onze teamcommunicatie. We zijn hier erg enthousiast over: Slack heeft een hele intuïtieve interface die veel weg heeft van IRC en twitter. Het delen van informatie en het doorzoeken van alle communicatie is super makkelijk en via de app zijn we ook thuis op de hoogte van alles.

Toggl – Goed inzicht in je tijdsbesteding is belangrijk bij elk bedrijf, daarnaast houden we i.v.m. WBSO subsidie goed onze uren bij. De toggl app is clean, makkelijk aan te passen, interessant qua kosten en heeft goede rapportage mogelijkheden.

FreshDesk – Hoewel er diverse vergelijkbare systemen zijn hebben we gekozen voor FreshDesk i.v.m. de kosten en de mogelijkheid om multi-locale support aan te bieden.

Spotify, 3FM & Pinguin Radio – Voor de nodige arbeidsvitaminen is muziek onontbeerlijk. Naast het luisteren van muziek hebben al onze servers ook een naam van een (Nijmeegse) band, met ‘De Staat’ als eerste natuurlijk.

Development & System Engineering
Github – Onze interne projecten en bijdrages aan open source projecten zijn praktisch altijd terug te vinden op github, een online repository voor het versiebeheer systeem git. Bekijk onze repo en die van Ferdi & Bèr.

Vagrant – We gebruiken Vagrant om snel development omgevingen uit te rollen die indentiek zijn aan onze live omgeving en die deelbaar zijn tussen developers. Zo is het soepeler ontwikkelen met minder bugs.

VIM, SublimeText & phpStorm – Iedereen gebruikt de editor die hij/zij fijn vindt. Disclaimer: We proberen geen flame war te ontketenen.

VIM

NewRelic – We gebruiken New Relic om onze servers te monitoren. We kunnen CPU, geheugen & HD gebruik monitoren op procesniveau. We krijgen meldingen als te weinig capaciteit dreigt zodat we meteen maatregelen kunnen nemen.

Pingdom – Naast NewRelic gebruiken we ook nog pingdom om de uptime van onze servers en test WordPress sites te monitoren. Je kunt nooit zeker genoeg zijn.

ScreamingFrog – Om bij verhuizingen de sites van onze klanten te controleren op 404 errors en andere foutieve linkjes gebruiken we de (SEO) tool ScreamingFrog.

Hardware
Bring Your Own Device – We hebben een allegaartje aan hardware. van diverse macbooks tot een good old Lenovo Thinkpad tot een paar Windows desktops.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen met een van deze tools omdat je zelf een afweging aan het maken bent? Bel dan gerust!

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Er is 1 reactie

Tom

17 maart 2014

Erg handige toolbox, zaken zoals streamingfrog en pingdom en new relic gebruiken we hier dagelijks en raden we ook aan iedereen aan. Wel mis ik de NTP ddos checker waarmee je kan checken of jou server hier wel tegen beveiligd is.

We hebben hem beschikbaar op http://www.host-tips.com/tools/ntp-ddos-vulnerable-checker/

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!