Waarom je als digitaal creatief bureau een hosting partner nodig hebt

Partners
Julian, 17 december 2021

Een digitaal creatief bureau kan tientallen projecten tegelijk hebben lopen. Hun core-business is natuurlijk het leveren van de juiste werkzaamheden en resultaten aan hun eindklanten. Hier komt ook betrouwbare hosting bij kijken, want projecten moeten hoe dan ook online blijven. De hamvraag is vaak: regel ik het zelf of schakel ik een partij in? In dit artikel leggen we je graag uit wat een hosting partner voor je business kan betekenen.

Wat houdt een partnership in?

Als digitaal bureau heb je de uitdaging dat de mooie projecten waaraan gewerkt wordt ook op een manier gehost moeten worden. Deze dienst kan, dankzij een goede partnership, volledig bij een hosting partner neergelegd worden middels managed hosting. Hier zit vaak genoeg ook een mooi verdienmodel aan gekoppeld voor de agency. Naast het leveren van waarde aan de agencies in de vorm van kwalitatieve services en daarbij komend hosting support, kan de samenwerking ook strategisch werken. De hosting partner kan namelijk dienen als sparringpartner en adviseur op het gebied van hosting vraagstukken bij de klanten. Zo is het bij een dergelijke samenwerking mogelijk dat een agency of bureau meerdere hosting partnerships aangaan om al hun klanten van de passende technische oplossing te kunnen voorzien. 

De waarde van een hosting partner voor jouw creatief bureau/agency 

Wat levert zo een samenwerking precies aan voordelen op voor het bureau of agency? De voornaamste toegevoegde waarde is dat serviceverlening uit handen wordt genomen door middel van technische support. Dit levert direct tijd en kostenbesparing op. In-house personeel voor hosting is namelijk niet meer benodigd en bestaande werknemers kunnen zich focussen op de core-business van het bedrijf. Bij een hosting provider ben je verzekerd van sterke expertise. Het supportpersoneel is getraind in hun oplossingsgerichtheid, klantenservice en pro-activiteit. Daarnaast is de support desk vaak 24/7 beschikbaar, zodat eventuele problemen direct opgelost kunnen worden. 

Zoals eerder benoemd werkt een hosting provider ook als strategische sparringpartner voor een bureau of agency. De hosting provider staat klaar om advies te leveren over nieuwe projecten en eventuele mogelijkheden om de wensen van de klant met garantie te kunnen vervullen. Dankzij de up-to-date kennis van zaken en mogelijkheden kan er sneller worden doorgeschakeld bij nieuwe digitale projecten. Ook kunnen nieuwe uitdagende projecten met specifieke technische eisen sneller worden aangenomen. 

Hosting partners zijn er ook voor de startende agencies & bureaus

Waarom is het voor startende agencies of bureaus juist belangrijk om een solide hosting partner in te schakelen? Ten eerste kan je met een goede hosting partner grote projecten aannemen waarbij de basis gegarandeerd goed geregeld is. Het kan daarnaast ook dienen als kwaliteitskeurmerk. Een solide partner geeft de ruimte en bouwstenen om verder te kunnen (mee)groeien. Vele startende agencies of bureaus denken wellicht dat een hosting partnership geld kost, maar het tegendeel is vaak waar. Aan het merendeel van de hosting partnerships zit een verdienmodel gekoppeld. Dit betekent dat de agency of het bureau een financiële vergoeding krijgen voor hun aangesloten klanten bij de hosting provider. Inhoudelijk verschilt dit per hosting partij. 

Uitdagingen zonder hosting partner om op te kunnen bouwen 

Natuurlijk zijn er ook bedrijven die hun hosting activiteiten in-house verzorgen. Dit is een keuze die deze bedrijven kunnen veroorloven wanneer dit goed geregeld is qua mankracht, kennis en financiële middelen. Echter, in de praktijk zie je toch vaak bedrijven worstelen met het kwalitatieve aspect van het hosting onderhoud en support. 

Een paar veel voorkomende uitdagingen zijn: 

  • De reactiesnelheid en daarbij het tijdig oplossen van problemen. 
    De reactiesnelheid kan in het geding komen wanneer het in-house personeel de hosting zaken niet als main priority hebben in hun takenpakket. Als gevolg kan het vaak langer duren voordat een probleem wordt opgelost. 
  • Up-to-date blijven van ontwikkelingen en mogelijkheden in de hosting branche 
    De technologieën en mogelijkheden zijn constant in verandering. Het is daarbij een uitdaging om voortdurend (liefst vóór dat de klant ervan op de hoogte is) up-to-date te zijn. 
  • Personeelsprobleem 
    Een bekend probleem is de schaarste in geschikt personeel die hosting zaken in-house kan uitvoeren. Het kan continuïteitsproblemen opleveren wanneer er niet genoeg personeel aanwezig is voor 24/7 support. Daarom kiezen veel ervoor om dit uit te besteden. 

Kortom 

Zoals we in dit artikel hebben besproken, zijn er veel voordelen van het aangaan van een partnership met een hosting partij. Een van de grootste voordelen is dat bureaus en agencies het erg fijn vinden dat technische zaken uit handen worden genomen, waardoor zij hun tijd meer kunnen besteden aan hun core-business. Daarnaast biedt een hosting partij de juiste service aan de eindklanten van een agency of bureau. Zo weet je dat het altijd goed zit en er korte lijnen worden gehouden.  

Natuurlijk is het aangaan van een partnership voor iedereen anders. Wij adviseren dan ook om eerst intern te onderzoeken of de juiste technische kennis en mankracht aanwezig zijn. Wanneer dit ontbreekt, zou een hosting partner dit goed kunnen aanvullen. Savvii biedt een Partner Programma aan speciaal voor digital agencies.

Julian Varwijk - Marketing duizendpoot

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!