Drie succesvolle recurring revenue verdienmodellen voor jouw agency

Recurring Revenue
Flip Keijzer, 25 oktober 2019

In dit blog geven we je drie voorbeelden van recurring revenue modellen uit de praktijk. Deze hebben de bedrijven die ze hanteren geen windeieren gelegd. We laten zien hoe deze agencies hun diensten verpakken in abonnementen en daarmee klanten voor de lange termijn aan zich binden. Hopelijk inspireert dit jou om met je eigen bureau ook in te zetten op recurring revenue verdienmodellen.

De puntenpakketten van Bureau Vet

Bureau Vet is een marketingbureau dat zich bezig houdt met website-ontwikkeling, online marketingdiensten en salesstrategieën. Als HubSpot-partner koppelen ze hun diensten aan het HubSpot-platform. Het bedrijf haalt 65% van zijn omzet uit inkomsten die komen van abonnementhouders en dankzij hun recurring-verdienmodel zijn ze dit jaar 35% gegroeid.

De abonnementen van Bureau Vet zitten gekoppeld aan een puntensysteem. Iedere maand komen er punten beschikbaar die door de klant naar wens ingezet kunnen worden. Diensten worden gekoppeld aan punten op basis van hoeveel tijd het bureau er tijdens de werkzaamheden aan kwijt is. Zo kost een landingspagina voor je advertentie vier punten en krijg je voor acht punten acht blogposts voor een marketingcampagne. “Het mooie aan dit puntensysteem is de flexibiliteit”, vertelt Erik, directeur van Bureau Vet. “Iedere maand kijken we opnieuw naar wat er nodig is. Daar waar nodig is, kunnen we de strategie wijzigen en punten anders inzetten.”

Verdienmodel Bureau Vet

De social media managementpakketen van HashtagMedia

Marketingbureau HashtagMedia heeft een breed repertoire aan marketingactiviteiten in hun dienstenpakket zitten. Een van de diensten is het managen van social mediakanalen en het adverteren hierop. Met deze werkzaamheden halen ze 40% van hun inkomsten op. Van deze inkomsten bestaat 95% weer uit omzet die binnenkomt via abonnementhouders. Omzet die dus iedere maand terugkomt en daarmee zekerheid biedt. Er zijn twee abonnementstypen waaruit gekozen kan worden. Klanten die meer willen of een pakket willen dat op maat is gemaakt, kunnen dit in samenspraak regelen.

Een stabiele cashflow en de eenvoud om dezelfde opzet te gebruiken voor nieuwe social media campagnes zijn volgens Joris van der Krogt (eigenaar van HashtagMedia) de voordelen van het werken met een abonnementsmodel. Ook voor de klant pakt dit volgens Joris voordelig uit. “Als klanten losse opdrachten willen afnemen dan zullen ze zien dat ze duurder uit zijn. Klanten die twijfelen mogen drie maanden proefdraaien zodat we aan elkaar kunnen wennen. Daarna kunnen we kijken welk abonnement het best bij ze past. Als campagnes eenmaal lopen, kunnen we na een tijd kijken of een upsell naar het ProPlus-pakket wenselijk is. Maar alleen als dat in het voordeel is van de klant; het account enkel en alleen upgraden om een hoger bedrag per maand te krijgen, heeft op de lange termijn geen zin. Aangezien we het over recurring revenue hebben, is het natuurlijk de lange termijn waar we ons op richten.”

Het resellen van hosting door Buro Bedenkt

Van de totale bedrijfsomzet haalt Buro Bedenkt op dit moment 35% uit de wederverkoop van hosting. Door servercapaciteit groot in te kopen, tegen resellerprijzen, kunnen ze klanten een interessante prijs voor hosting bieden. Als bemiddelaar en de werkzaamheden die daarbij horen ontvangen ze vervolgens een gedeelte marge bij de doorverkoop. Dit maakt het mogelijk om hun kernwerkzaamheden (marketingdiensten en websiteontwikkeling) in een totaalpakket te gieten met hosting. Klanten hebben hiermee direct alles in huis voor hun website. Door de aantrekkelijke resellerprijzen en door het feit dat hiermee alles in een keer geregeld is, wordt hosting regelen bij een agency enorm interessant.

Verdienmodel Buro Bedenkt

Wouter Markvoort is eigenaar van Buro Bedenkt en legt uit waarom de wederverkoop van hosting zo’n fijn verdienmodel is: “Het resellen van hosting zorgt voor zekerheid. Een stukje vast inkomen. Omdat ik aan het begin van de maand al weet dat dit gedeelte van de omzet binnenkomt, kan ik investeren. Personeelskosten zijn bijvoorbeeld zo’n ding. Door vaste inkomsten zijn deze kosten gedekt en makkelijker te dragen – wellicht ook voor de toekomst als nieuw personeel wordt aangenomen. Zo kan ik meer risico nemen. Een nieuwe dienst introduceren bijvoorbeeld. Je weet niet of dit goed gaat lopen. Zo niet, dan loop ik minder risico omdat ik kan terugvallen op deze vaste inkomsten.”

Interesse in een partnership

Ben je een developer of digital agency en kan een recurring reveneau verdienmodel interessant zijn voor jouw business? Bij Savvii bieden we verschillende partner modellen om digital agencies, developers en reclamebureaus naar een hoger niveau te tillen. Nieuwsgierig? Kijk eens op onze Partnerships pagina en laat je overtuigen.

Flip Keijzer - Flip Keijzer houdt van verandering! Als starter van vijf bedrijven, is hij voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen. Hij stapt graag buiten zijn comfortzone en daagt collega's uit dit ook te doen. Streeft naar een geweldige plek om te werken.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!