E-mail problemen na updaten WooCommerce 4.x.x

Len, 3 april 2020

Na een recentelijke update van WooCommerce 4, kan het voorkomen dat je verzonden e-mails rare fouten vertonen. De opmaak klopt niet, er zitten spaties in woorden, of er worden blokken met HTML-code weergegeven. Tot nu toe komt dit voor op alle WooCommerce 4 versies, specifiek 4.0.0 en 4.0.1.

Oorzaak

Officieel is er door WooCommerce nog geen oorzaak vastgesteld waardoor dit komt. Verschillende mensen uit de community hebben aangegeven dat de algemene mailfunctie die door WordPress wordt gebruikt, niet meer om kan gaan met bepaalde formats die in eerdere versies wel werkten.

Oplossing

WooCommerce heeft zelf nog niet officieel een oplossing geboden voor dit probleem. Echter zijn er op het moment twee Workarounds die je kunt toepassen om het voor nu op te lossen:

Toevoegen van een blok code aan functions.php

In je WordPress-thema staat een bestand genaamd functions.php. In dit bestand dien je aan het einde de volgende code toe te voegen:

/*
* Remove the default WooCommerce 3 JSON/LD structured data format
*/
function remove_output_structured_data() {
remove_action( ‘wp_footer’, array( WC()->structured_data, ‘output_structured_data’ ), 10 ); // Frontend pages
remove_action( ‘woocommerce_email_order_details’, array( WC()->structured_data, ‘output_email_structured_data’ ), 30 ); // Emails
}

add_action( ‘init’, ‘remove_output_structured_data’ );

Leeg hierna voor de zekerheid de cache in WordPress, en de cache via admin.savvii.com. Hierna zal de code gelijk moeten werken. Houdt er wel rekening mee dat de code weggehaald kan worden wanneer er een thema-update uitgevoerd wordt. Mocht je gebruik maken van een child-thema, dan kun je beter de wijziging hierin toepassen. Zo blijft de aanpassing ook actief bij een thema update.

Gebruik maken van een SMTP plugin

Omdat de fout mede veroorzaakt wordt door de PHPMailer functie, kan je deze omzeilen door gebruik te maken van een SMTP plugin voor de afhandeling van je emails. Omdat elke website anders is, kunnen wij niet een plugin aanbevelen die honderd procent voor jouw website geschikt is.

Voor het gebruik van een SMTP plugin heb je ook inloggegevens voor een te gebruiken mail account nodig. Dit email adres kun je aanmaken bij je huidige mail hosting provider. Tevens kun je gebruik maken van SMTP-diensten, die het verzenden van de e-mail voor je verzorgen. Een aantal van deze providers komen aan bod in ons support artikel.

Laat een reactie achter