Krijg je van Google de suggestie dat je moet “gebruikmaken van browsercaching” en kom je er niet uit? Geen zorgen, Maik legt je precies uit hoe je dit kunt oplossen.
Wat is gebruikmaken van browsercaching?
- Browsercaching betekent dat als een bezoeker je site bezoekt er bestanden worden opgeslagen op de computer van de gebruiker.
- “Gebruikmaken van” betekent dat de webbouwer de instellingen van de site zo heeft gedaan dat browsers weten wat ze met bestanden moeten doen.
Waarom is het handig?
Als een browser je pagina weergeeft dan worden er extra bestanden geladen, denk aan je logo, CSS-bestanden en andere bestanden. Als je gebruik maakt van browsercaching dat worden je website-bestanden opgeslagen in de cache van je browser. Je site laadt daardoor sneller voor terugkerende gebruikers.
Omdat de bestanden al een keer zijn gedownload door de browser hoeven ze niet opnieuw gedownload te worden. Als de bezoeker doorklikt naar een andere pagina van je site hoeft die dus niet opnieuw te wachten tot alle bestanden weer geladen zijn.
Hoe kun je gebruik maken van Browsercaching
Als je jouw site hebt getest op snelheid en je krijgt de melding dat je gebruik moet maken van browsercaching volg dan deze stappen:
- Wijzig de request header van je bestanden zodat ze gecached kunnen worden.
- Optimaliseer je caching strategie.
Browsercaching bij Savvii
Staat je site op ons platform? Dan hoef je niets te doen. Wij hebben browsercaching al voor je ingesteld. Je hoeft dus niets aan deze instellingen te wijzigen. Om WordPress snel te houden hebben wij gekozen om op de server de instellingen goed in te stellen. Daarom is het niet nodig om een aparte plugin te gebruiken om te profiteren van browsercaching.
Browsercaching met WordPress Plugins
Twee van de meest gebruikte plugins om browsercaching goed in te stellen voor je WordPress-site zijn WP Rocket en W3 Total Cache.
Omdat we bij Savvii browsercaching op een hoger niveau hebben ingesteld is het belangrijk de juiste instellingen te gebruiken om je site sneller te maken.
Browsercaching in WordPress zonder plugins
Het niet instellen van een afloopdatum (expiry date) is de meest voorkomende reden dat je de een waarschuwing krijgt. Het lastige is dat de correcte instellingen per server verschilt. Als je de verkeerde instellingen gebruikt is er een kans dat je site niet meer werkt. Daarom raad ik je aan om je hostingpartij te vragen om browsercaching voor je site in te stellen. Je kunt onderstaande voorbeeldtekst gebruiken:
Hoi hoster,
Ik krijg een melding als ik mijn site test op snelheid dat ik gebruik moet maken van browsercaching.
Zouden jullie dit voor mij op de server willen instellen?
Groeten, NAAM
Browser caching correct instellen is maar een van de vele punten die moeten kloppen voor een snelle WordPress website. Lees Hoe maak je jouw WordPress website sneller: de ultieme checklist om alle punten aan te pakken.
Reactie achterlaten