Geef je bezoekers vertrouwen om te kopen

Webhosting
Robin, 20 mei 2021

Zowel offline als online moeten consumenten een spreekwoordelijke drempel over om tot aankoop over te gaan. Deze drempel kun je verlagen door vertrouwen te wekken. Logisch eigenlijk, des te meer vertrouwen je hebt in de verkopende partij, des te eerder je geneigd bent iets te kopen. In dit artikel vertel ik je hoe je dat vertrouwen kunt verhogen en de drempel dus kunt verlagen.

Laat je gezicht zien

Stel je voor dat je in een winkel komt waar je nog nooit eerder bent geweest en iedere medewerk(st)er heeft een bivakmuts op. Hoe groot is de kans dat jij daar iets gaat kopen? Ik neem aan vrij klein.

We willen graag zien met wie we zaken doen, zowel in de offline als in de online-wereld.

Gelukkig is de oplossing vrij simpel, zorg ervoor dat je foto’s van jezelf en je werknemers op je website hebt staan. Dat kan simpelweg op een Over Ons pagina maar bijvoorbeeld ook op belangrijke pagina’s.

Coolblue geeft hierin het goede voorbeeld. Zij hebben voor verschillende categorieën verschillende productspecialisten die ze tonen op foto’s.

Keurmerken en andere logo’s

Een andere manier om het vertrouwen te vergroten is door aan te tonen bij welke instanties jij bent aangesloten. Zo kan ik me voorstellen dat het een gerust gevoel geeft wanneer je ziet dat een webshop is aangesloten bij Webwinkelkeur.nl, Thuiswinkel.org of een andere instantie om de kwaliteit van webshops te waarborgen.

Naast dit soort instanties kun je bijvoorbeeld ook denken aan het het tonen van ISO-certificering logo’s, het iDEAL logo om te laten weten dat je iDEAL ondersteunt als veilige methode om te betalen en bijvoorbeeld logo’s van transportbedrijven.

Sociaal bewijs van soortgelijke mensen

Wij mensen zijn kuddedieren. We doen graag iets dat al eerder gedaan is door iemand die op ons lijkt. Daar kun je mooi gebruik van maken wanneer je de drempel wil verlagen en het vertrouwen wil vergroten.

In de praktijk kun je dit doen door positieve beoordelingen van klanten te tonen die het dichtstbij jouw ideale klant komt.

Stel je voor dat jouw ideale klant een 40-jarige, vrolijke man is die er verzorgd uit ziet, dan kun je op jouw website het best een positieve beoordeling plaatsen van een 40-jarige, vrolijke man die er verzorgd uit ziet.

Daarmee kan jouw ideale klant zich namelijk identificeren.

Onbewust zal jouw bezoeker dan denken “Als hij het product positief heeft ervaren, dan is de kans groot dat ik het ook positief zal ervaren. Ik lijk immers op hem.”.

Geef een veilig gevoel

Zou jij geld uitgeven in een situatie waarin jij je niet veilig voelt? Ik niet. En de bezoekers van je website ook niet.

Zorg er daarom voor dat je bezoekers zich veilig voelen op je website. Dat ze niet bang hoeven te zijn dat hun (betaal)gegevens worden gestolen wanneer ze die invoeren op je website bijvoorbeeld.

Een SSL-certificaat mag anno 2021 niet meer ontbreken op je website. Net als vele andere hostingpartijen geeft Savvii een gratis SSL-certificaat bij iedere website.

Maar misschien is het goed om te kijken of jouw website iets meer nodig heeft dan het standaard SSL-certificaat.

Conclusie

Ieder bezoeker van je website moet over een spreekwoordelijke drempel om tot een aankoop over te gaan. Je kunt deze drempel verlagen door het vertrouwen in jouw onderneming en website te vergroten. Dit kun je doen door je gezicht te laten zien, keurmerken en logo’s te tonen, sociaal bewijs te tonen van mensen waarmee je bezoekers zich kunnen identificeren en je bezoekers een veilig gevoel te geven.

Heb jij nog tips om deze drempel te verlagen?

Robin Peek - Deze internet marketeer heeft jaren als ondernemer alles met betrekking tot internet marketing in zich opgenomen. Van zoekmachine optimalisatie tot e-mailmarketing en van copywriting tot neuromarketing. Robin is graag bezig met het bedenken van strategieën en het verkennen van nieuwe mogelijkheden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!