Het begin van Savvii

Gijs Hovens, 22 augustus 2013

cropped-savvii_logo_RGB_google_apps

Dit is de eerste blogpost van Savvii. We zullen proberen zoveel mogelijk met jullie te delen, o.a. over voortgang in het bouwen van ons bedrijf & platform. In deze post een korte samenvatting van het ontstaan van Savvii.

Het  ontstaan van Savvii begint bij hosting provider VIP Internet in Nijmegen. Binnen VIP Internet zijn veel medewerkers enthousiast met WordPress bezig (als gebruiker, maar sommigen ook als developer). In een bedrijfsbrede brainstorm sessie kwam daarom het idee naar voren die liefde voor WordPress en hosting te combineren in een gespecialiseerd hosting-product.

We hebben één maand de tijd genomen om te onderzoeken of er vraag is naar dedicated WordPress hosting en hoe een goede WP hoster eruit moet zien. Via o.a. twitter, google en ons eigen netwerk hebben we zoveel mogelijk WordPress bureaus, developers en gebruikers gesproken over hun wensen op hosting gebied. We zijn nog altijd aangenaam verrast door de open houding van iedereen die we gesproken hebben (thanks allemaal!) en hebben enorm concrete input gekregen over features, USP’s en prijsstelling.

Wat bij iedereen zwaar telt is een persoonlijke & betrouwbare aanpak. Maar persoonlijk & betrouwbaar maakt nog niet meteen goede WP hosting. Veiligheid, snelheid en gemak zijn volgens jullie ook belangrijk. Een opmerking die we vaak vanuit developers gehoord hebben is dat ze zich liever focussen op het ontwerpen & bouwen van sites dan op systeembeheer en onderhoud (updates).

Vanuit die input hebben we een propositie opgesteld en deze vervolgens weer getoetst bij een aantal mensen. In combinatie met gegevens over de grootte van de markt e.d. hebben we daaruit een business case gemaakt.

cropped-savvii_logo_RGB_google_apps

De conclusie van die businesscase is uiteraard dat wij er zeker van zijn dat er kansen zijn voor een dedicated WordPress hosting platform in Nederland (anders las je dit niet 😉 ). Een andere belangrijke conclusie is dat er maar één manier is om goed WordPress hosting aan te bieden: namelijk door alléén hosting en alléén WordPress te doen. Kortom, in een nieuw bedrijf met alle focus en vrijheid die daarbij hoort.

We zijn meteen gestart met het formeren van een volledig dedicated team om Savvii op te bouwen. Inmiddels zijn we met z’n vieren (Gijs – marketing, Alexander – systeembeheer en Ferdi & Bèr – development) en stomen we goed door op weg naar een closed-beta in september. We hebben inmiddels genoeg aanmeldingen voor de beta maar je kunt je opgeven voor onze nieuwsbrief of ons volgen via twitter om op de hoogte te blijven. We zullen zo transparant mogelijk zijn.

Laat een reactie achter