HTTP/3: haal meer uit je website, webshop of applicatie

Cpanel
sjoerd, 2 mei 2019

* Deze blog is afkomstig van onze partner Skyberate. Lees hier meer over de veranderingen van Skyberate.

HTTP/3: Haal meer uit je website, webshop of applicatie

Wat we in deze blog bespreken:

  • Wij ondersteunen HTTP/3
  • Wat doet HTTP/3
  • Belangrijke verbeteringen van HTTP/3 vergeleken met het bestaande HTTP/2
  • Wat betekent dit in de praktijk?
  • Hoe zie ik of mijn site op QUIC/ HTTP/3 draait?
  • Nog meer snelheid?

Wij ondersteunen HTTP/3

Al enige tijd zijn wij bezig met het verkennen van het QUIC-transferprotocol. Onlangs werd het QUIC-transferprotocol, de opvolger van HTTP/2, officieel omgedoopt tot HTTP/3. Vanaf vandaag bieden wij als eerste hostingpartij van Nederland HTTP/3-ondersteuning aan voor WordPress & Webhosting. Daar zijn we erg trots op! HTTP/3 is nu standaard inbegrepen in al onze WordPress & Webhosting PLUS-pakketten, en voor Magento verzorgen we graag de implementatie van HTTP/3.

Wat doet HTTP/3

Dankzij HTTP/3 wordt jouw data nog sneller van de server naar de browser van jouw bezoekers gestuurd. Dit betekend technisch dat data van onze webservers naar jouw browser over het UDP-protocol gaat en dat het inefficiëntie en tijdrovende deel van het TCP-protocol daarbij wordt overgeslagen. Het filmpje hieronder laat zien hoe dat in zijn werk gaat:

Belangrijke verbeteringen van HTTP/3 vergeleken met het bestaande HTTP/2
  • Verbeterde connectie tijd
  • Verbeterde congestion controle: meer bandbreedte
  • Forward error correction: bij fouten hoeft dit niet meer te leiden tot een trage verbinding

Wat betekent dit in de praktijk?

Heb je je ooit afgevraagd waarom diensten zoals Google soms zo snel zijn met het tonen van afbeeldingen en data aan jouw browser? Dit komt doordat Google al erg lang bezig is met QUIC/ HTTP/3. Google is de grootste initiatiefnemer van dit nieuwe protocol.

Met HTTP/3 hoeft niet meer voor elk verzoek naar jouw site een TCP-verbinding opgezet te worden. Dit gebeurt nu in een stream van UDP-pakketten die naar jouw browser worden gevuurd. Dit betekent een razendsnelle weergave van de content.

Hoe zie ik of mijn site op QUIC/ HTTP/3 draait?

Op dit moment ondersteunen alleen Chrome en Opera Out Of The Box het HTTP/3 protocol. Andere browsers maken gebruik van HTTP/2. Je kunt zien of jouw site gebruikt maakt van HTTP/3 via de HTTP3check. Maak je gebruik van Cloudflare, dan is HTTP/3 helaas nog niet mogelijk. Je kan jezelf wel aanmelden voor de wachtlijst via de volgende link: https://cloudflare-quic.com/

Nog meer snelheid?

Jazeker, naast het beschikbaar maken van QUIC/ HTTP/3 hebben wij gekeken hoe wij de First Byte Time (FBT) drastisch kunnen verbeteren zonder gebruik te maken van ingewikkelde Redis en/ of Varnish instellingen.

Door gebruik te maken van LiteSpeed als webserver in combinatie met een geïntegreerde plugin die makkelijk te activeren is via ons controlpanel, is het nu mogelijk om full page cache te activeren en hierbij een FBT van 20ms te bereiken.

Benieuwd hoe je LiteSpeed activeert? Volg onze handleiding LiteSpeed Cache activeren in WordPress

 

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!