In de Spotlight: WordPress bureau Stuurlui

In the Spotlight
Robert-Jan Budding, 21 november 2018

In de serie “In de Spotlight” vragen we een aantal betrouwbare WordPress bureau’s en Savvii-klanten waarin zij excelleren. We hopen hiermee mensen die op zoek zijn naar een WordPress specialist te helpen in hun keuze en tegelijkertijd geven we developers een kijkje bij elkaar in de keuken.

Deze editie gaat over fullservice WordPress bureau Stuurlui uit Utrecht. We spraken met een van oprichters, Sjoerd Kuipers. Lees ook de andere berichten uit de serie.

Logo Stuurlui

Wie is Stuurlui?

Stuurlui is een fullservice WordPress bureau uit Utrecht. Wij ontwerpen, bouwen en onderhouden maatwerk WordPress websites. Inmiddels doen we dit met een ervaren team van 18 bemanningsleden. We zijn klein genoeg om snel te schakelen en groot genoeg om specialisten op ieder gebied in huis te hebben.

Op technisch vlak zijn we sterk, we houden van technische uitdagingen met onder andere API- koppelingen. Maar we doen meer dan alleen techniek.

We ondersteunen bedrijven ook bij hun online marketingactiviteiten. Het feit dat we van zowel webdevelopment als online marketing veel kennis hebben, maakt ons een aantrekkelijke partner voor marketingafdelingen.

Waarom kiezen klanten specifiek voor Stuurlui?

Klanten kiezen voornamelijk voor ons vanwege de WordPress kennis die we in huis hebben. Zowel op het gebied van techniek als marketing. Klanten kunnen goed bij ons terecht voor de hele dienstverlening. Dat brede pallet aan skills wordt gewaardeerd.

We merken dat we steeds meer gezien worden als een van de meest betrouwbare WordPress partners in Nederland, naast een paar andere topclubs. Over het algemeen is onze werkwijze erg pragmatisch. We zoeken altijd de specificaties van het project grondig uit voordat we een offerte maken. Die praktische insteek zorgt voor een efficiënte samenwerking.

We investeren ook veel in service en support na de livegang van een project. Elke vraag die wordt ingeschoten voor half vijf wordt dezelfde dag nog opgepakt door onze supportdesk. Na livegang zitten we nog steeds op regelmatige basis met onze klanten samen om te kijken hoe we de website nog verder kunnen verbeteren.

Hoe zijn jullie terechtgekomen in het bouwen van WordPress sites?

Een van onze oprichters, Hans, was al bezig met het bouwen van WordPress websites. Hij had hier al veel ervaring mee en zag in dat WordPress het CMS van de toekomst zou worden. We zijn er daarom ons op gaan focussen toen we met Stuurlui begonnen.

Hij heeft gelijk gehad. We zien heel duidelijk dat grote bedrijven nu ook gebruik gaan maken van WordPress. Ook krijgt de overheid steeds meer in de gaten dat WordPress een verstandig alternatief is. WordPress is duidelijk uit de ‘blog-sfeer’ gekropen en wordt door steeds grotere bedrijven gebruikt.

Wat zijn de thema’s die je bij je klanten veel voorbij ziet komen?

Digitale Toegankelijkheid is nu een belangrijk thema, waar we bijvoorbeeld tijdens WordCamp Utrecht nog over hebben gesproken.

We hebben laatst een groot onderzoek uitgevoerd, dat onder andere door Emerce is gepubliceerd. We zien dat 1 op de 4 mensen in Nederland een beperking heeft. Deze groep mensen heeft behoefte aan en recht op een goed toegankelijk internet. Voor overheidsinstanties is dit zelfs bij wet verplicht vanaf 2019! Een belangrijk thema waar we bij Stuurlui veel mee doen.

Daarnaast blijven we innoveren. We hebben het eerste half jaar veel met de AVG gedaan en we zijn nu aan het onderzoeken wat we kunnen doen met voice search, dat al 20% van het zoekverkeer in de VS behelst.

Wat is jullie ideale klant?

We zien dat met name grotere bedrijven met een interne marketingafdeling ons opzoeken. Specifiek werken we veel samen met de (semi-) overheid, recruitment en goede doelen. Best een diverse groep, met een gezamenlijke behoefte. WordPress is de ideale oplossing voor de online uitdagingen die ze hebben.

Die uitdagingen mogen best flink ingewikkeld zijn wat ons betreft. We komen er altijd uit. Wat heet, we vinden het juist vet als we dingen mogen doen die we nooit eerder gedaan hebben.

Tegen de meeste klanten zeggen we: “Neem Savvii, want dan zit het wel goed”. Dat vat de samenwerking goed samen denk ik.

Hoe ziet jullie workflow eruit?

Dat is een van onze krachten, daar hebben we heel goed over nagedacht.

Een potentieel nieuw project begint altijd met een persoonlijke kennismaking. In dat gesprek zoeken we heel gedetailleerd uit wat een project behelst. Hier nemen we uitgebreid de tijd voor zodat we later in het traject nooit voor verrassingen komen te staan.

We zetten bijvoorbeeld wel eens een developer een hele dag in om uit te zoeken hoe de huidige omgeving eruit ziet bij een klant. Zo krijgen we achteraf geen discussies wat er allemaal onderdeel is van een project. Dat is voor alle partijen veel prettiger werken. De samenwerking begint dus al voor de offerte gemaakt is.

Daarna houden we een gezamenlijke kick-off. Hierin bespreken we onder andere de doelstellingen van de website, de doelgroep en wat een klant onderscheidt in haar marktsegment. Wanneer we dat helder hebben, maken we de wireframes en wanneer deze akkoord zijn gaan we die ‘inkleuren’: het ontwikkelen van de designs van de verschillende pagina’s.

Als de klant tevreden is met de designs die we hebben gemaakt, begint de technische ontwikkeling. Tegelijkertijd starten we trainingen om de websitecontent in te vullen. Wanneer de content is gepubliceerd gaan we testen totdat iedereen tevreden is en daarna zetten we de site live.

Hierna maken we met klanten de hosting- en onderhoudsafspraken. We regelen alle back-ups, de updates van de software en we zorgen ervoor dat website goed door ons wordt onderhouden.

Een van onze doelen voor volgend jaar is om nog regelmatiger met meer klanten af te spreken om hun websites verder te ontwikkelen. Op die manier wordt het strategische partnerschap wat we samen hebben nog verder uitgebouwd.

We werken nu een aantal jaar samen. Wat bevalt je het meest aan de samenwerking?

We bieden klanten twee soorten hosting: een basispakket voor klanten die geen hoge eisen hebben aan de website. Wanneer dat wel het geval is, werken we met Savvii samen.

Over de samenwerking kan ik kort zijn. Die is relaxed en heel prettig. Vragen worden snel en goed behandeld en we merken dat we op dezelfde golflengte zitten.

Veel belangrijker vind ik nog de kwaliteit van de dienstverlening: Die is ontzettend goed. We hebben nooit problemen en de snelheid van de websites die we afleveren is echt super. Tegen de meeste klanten zeggen we: “Neem Savvii, want dan zit het wel goed”. Dat vat de samenwerking goed samen denk ik.

Wil jij weten waarom samenwerken met Savvii een goed idee is, ook volgens andere bureaus?

Download 'Fifty Shades of Savvii'

Robert-Jan Budding - Robert-Jan is senior international marketer bij Savvii. Zijn interesses richten zich op technologie en digitale strategieën. Daardoor houd hij ervan bedrijven te laten groeien door gebruik te maken van de laatste technieken en schrijft daarover.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!