Waarom onze ISO-certificering goed is voor jouw WordPress Hosting

Webhosting
Milou de Kleijn, 6 oktober 2017

Sinds juli 2017 zijn wij als enige Managed WordPress Hosting provider ter wereld ISO 9001 én ISO 27001 gecertificeerd. Dit betekent dat zowel ons kwaliteitsbeheersysteem (ISO 9001) als ons informatie-veiligheidssyteem (ISO 27001) aan hoge eisen voldoet. Deze eisen bieden garanties op het gebied van betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit. In dit artikel leggen we je graag uit wat ISO-certificering precies inhoudt en wat het voordeel is voor jou als klant. 

 Wat is ISO-certificering? 

De International Organization for Standardization (ISO) beheert en stelt verschillende kwaliteitsnormen voor allerlei sectoren op. Een ISO-certificaat bevat specifieke normen die zijn opgesteld voor jouw sector. Hiermee kun je jouw klanten en stakeholders laten zien dat jouw bedrijf voldoet aan de normen die voor hen van belang zijn.

Wat zijn de voordelen van ISO-certificering?

De ISO-kwaliteitsnormen dwingen je om processen en structuren te identificeren en te optimaliseren. Hierdoor wordt het gemakkelijker je bedrijf te beheren en te leiden. De normen komen van pas bij het optimaliseren en evalueren van prestaties en brengen ze inzicht in processen voor de gehele organisatie. Dit zorgt onder andere voor de volgende voordelen:

  • Betrokkenheid onder medewerkers bij het optimaliseren van processen
  • Tijdige signalering van problemen
  • Verbetering van efficiency

 

Hoe kom je in aanmerking voor een ISO-certificaat?

Organisaties komen alleen in aanmerking voor een ISO-certificaat, wanneer de ISO-norm door een externe organisatie middels onderzoek wordt getoetst. Je krijgt het certificaat pas als jouw organisatie voor 100% aan alle gestelde normen die tot het ISO-certificaat behoren voldoet.

ISO-certificaten van Savvii

Aan de muren van ons kantoor hangen het ISO 9001 en het ISO 27001-certificaat. Ook wij hebben deze mogen ontvangen na toetsing van een onafhankelijke partij. Dekra was in ons geval de onafhankelijke partij en controleert jaarlijks via audits of onze systemen voldoen aan de gestelde normen. Om je een idee te geven van hoe wij deze normen in de praktijk brengen geven we een aantal voorbeelden:

Risicoanalyse

Door het vaststellen van het team, methodes en maatregelen komen de belangrijkste risico’s binnen ons bedrijf aan het licht. We proberen die risico’s uiteraard zo snel en goed mogelijk te beperken. Zo heeft Savvii onder andere een wachtwoordbeleid opgesteld, waarin staat beschreven hoe we op een veilige manier met wachtwoorden moeten omgaan. Als we onze werkplek verlaten, vergrendelen we onze pc’s en accounts van ex-collega’s worden meteen verwijderd. Dit alles bevordert de veiligheid van onze data.

Leveranciersbeoordeling

Wij gaan niet zomaar met elke leverancier in zee. Eerst worden evaluaties gedaan op basis van kwaliteit, kosten en tijdigheid van levering, waardoor de betrouwbaarheid van de leveranciers objectief beoordeeld en vastgelegd wordt. Voldoet een leverancier niet aan onze eisen, dan wordt er niet (langer) samengewerkt. Daarnaast worden data van klanten alleen aan een leverancier toevertrouwd als de leveranciers na evaluatie aan strenge eisen voldoen. Ook leveringsprocessen worden onder de loep genomen, zodat de ondersteuning van onze eigen processen hier optimaal bij aansluit.

Incidentenregistratie

Incidenten worden bij Savvii geregistreerd. Een incident is een gebeurtenis of actie die zorgt voor overlast bij de werkzaamheden. Door incidenten bij te houden, wordt inzichtelijk blij welke vlakken er verbetering en wellicht zelfs verandering nodig is. Op deze manier leren we van het incident, waardoor niet in herhaling wordt gevallen.

Om je een idee te geven van voorgekomen incidenten en de oplossingen die we hiervoor hebben gevonden:

  • Het pand waarin wij werken was dicht tijdens openingstijden: Om dit te voorkomen is er extra informatie opgenomen in de procedure voor het openen en sluiten van het pand.
  • Een van onze servers stond zonder onze kennis op een blacklist: Hoewel dit vrij gemakkelijk werd hersteld, willen we natuurlijk niet dat dit nog eens gebeurt. Daarom monitoren we de servers van het betreffende cluster nu.

Bij Savvii Managed WordPress Hosting staan veiligheid en kwaliteit dus zeker voorop. Doordat we
constant bezig zijn met het nastreven van de ISO 9001 en ISO 27001-kwaliteitsnormen garanderen we vertrouwelijkheid, veiligheid en continuïteit. 
Wil je meer weten over onze manier van werken of over de mogelijkheden op het gebied van Managed WordPress hosting? Neem dan gerust contact met ons op. 

Milou de Kleijn - Milou is afgestudeerd in de bedrijfscommunicatie en in het bezit van een master Communicatiewetenschap. Ze houdt zich bezig met uiteenlopende communicatievraagstukken en is een professional op het gebied van social media marketing en contentmarketing.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!