Let’s Encrypt voor WordPress sites bij Savvii

Savvii Updates
Gijs Hovens, 31 januari 2017

Let's Encrypt Logo

Wij zijn blij te kunnen aankondigen dat we vanaf vandaag gratis SSL-certificaten via Let’s Encrypt voor WordPress websites beschikbaar hebben. De certificaten van Let’s Encrypt zijn van het type Domain Validation (DV). Naast dat het gratis is, is het extra mooi omdat Google heeft aangegeven dat SSL een belangrijke ranking factor is en dat ze gebruikers zelfs gaan waarschuwen bij onbeveiligde contact- en bestelformulieren.

Wat is Let’s Encrypt?

Let’s Encrypt is een non-profit certificaat autoriteit die in het leven is geroepen om het internet veiliger te maken. Let’s Encrypt wordt ondersteund door grote bedrijven als Google, Facebook, Mozilla en Sucuri. De makers van Let’s Encrypt hebben een manier bedacht waarop SSL-certificaten op een geautomatiseerde manier gegenereerd en ingetrokken kunnen worden. Een belangrijk onderdeel hierin is de verificatie van het domein.

Deze verificatie wordt normaal gesproken uitgevoerd door een mail te laten beantwoorden door de houder van het domein. Bij Let’s Encrypt werkt het net wat anders: De server waarop het domein staat doet een aanvraag voor een certificaat bij Let’s Encrypt. De server van Let’s Encrypt geeft dan aan dat er een uniek bestandje op dat domein geplaatst moet worden. Als dat bestand ook daadwerkelijk geplaatst is kan het genereren van het certificaat verder afgerond worden. Er is een heldere uitleg beschikbaar op de site van Let’s Encrypt zelf.

Hoe werkt het bij Savvii?

Bij Savvii controleren we elke 10 minuten welke domeinen zijn toegevoegd aan websites of welke domeinen er bij nieuwe websites zijn uitgerold. Voor deze domeinen controleren we vervolgens of de DNS naar de juiste server bij Savvii staat. Is dat laatste het geval, dan maken we contact met Let’s Encrypt om een SSL-certificaat te genereren en te installeren. Dit proces kan max. 20 minuten duren nadat er een nieuw domein of nieuwe site is toegevoegd.

Je kunt controleren of het certificaat al beschikbaar is door naar de https:// variant van je website te gaan.

Elke drie maanden worden onze Let’s Encrypt certificaten automatisch vernieuwd.

Hoe kan ik gebruik maken van gratis SSL via Let’s Encrypt?

Dat is heel simpel! Volg onderstaande stappen:

  1. Zorg dat je domein gekoppeld is aan je website bij Savvii
  2. Zet je DNS naar Savvii
  3. Activeer SSL in je website

Waar moet ik op letten?

DV-certificaten van Let’s Encrypt gedragen zich hetzelfde als normale DV-certificaten. Ze werken dus alleen voor een exact (sub)domein. Wil je alle mogelijke subdomeinen in één keer beveiligen, bijvoorbeeld *.mijnwebsite.nl, kies dan voor een (betaald) WildCard certificaat bij Savvii. Let’s Encrypt ondersteunt geen WildCard of Extended Validation certificaten.

Maak je nu gebruik van een betaald DV SSL certificaat? Dan kun deze opzeggen, nadat je certificaat verloopt schakelt je site dan automatisch over naar het Let’s Encrypt certificaat. Let op: Een EV certificaat is een heel ander type certificaat, deze kun je niet vervangen door het Let’s Encrypt certificaat.

 

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!