Het verschil tussen managed en unmanaged hosting

Webhosting
Milou de Kleijn, 29 augustus 2017

Ben je op zoek naar een nieuwe hostingpartij of -strategie? Dan loont het zeker om eens goed na te denken over de keuze tussen managed en unmanaged hosting. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze twee opties? En brengt een van beide opties significante voordelen met zich mee ten opzichte van de ander? In dit artikel tonen we het en zetten we de belangrijkste verschillen tussen managed en unmanaged hosting overzichtelijk op een rijtje.

Unmanaged hosting

In het geval van unmanaged hosting worden alleen de server en het besturingssysteem door de hostingpartij geleverd. De provider vervangt defecte onderdelen, houdt het netwerk op orde en reboot de servers als dat nodig is. De rest is jouw taak. Het installeren van aanvullende software en beveiligingspatches, oplossen van foutmeldingen en maken van back-ups zijn bijvoorbeeld allemaal zaken die in het geval van unmanaged hosting op jouw bord belanden.

Managed hosting

Kies je voor managed hosting? Dan biedt de provider ondersteuning voor alle taken en mogelijke problemen binnen jouw IT-netwerk. De leverancier is dus verantwoordelijk voor het onderhoud van de server. Je krijgt volledige ondersteuning bij zaken als netwerkonderhoud en het aanpassen of updaten van de virtuele hardware en het besturingssysteem. Ook wanneer zich incidenten voordoen met jouw server, is het bij managed hosting aan de hostingprovider om hier een oplossing voor te bieden. Managed hosting gaat meestal ook gepaard met automatische back-ups, continue monitoring en regelmatige, door de hostingprovider uitgevoerde beveiligingsupdates.

Belangrijke voordelen van managed hosting

Vanuit kostentechnisch oogpunt is unmanaged hosting de gunstigste keuze. Daarmee loop je wel een paar belangrijke voordelen mis die aan managed hosting zijn verbonden. We zetten de belangrijkste hieronder voor je op een rijtje.

  • Managed hosting voorziet in actieve servermonitoring. De hostingprovider gaat constant na of er geen problemen of onregelmatigheden opduiken die kunnen leiden tot systeemfalen. Ook de beschikbare schijfruimte en webservices worden in de gaten gehouden.
  • Managed hosting biedt extra veiligheid. Managed hosting is gekoppeld aan strenge beveiligingscontroles door echte experts. Die voeren geregeld beveiligingsupdates door, stellen de juiste configuraties voor je firewall in en letten met een scherp oog op virussen of spam met kwaadaardige bijlagen.
  • Wil je graag flexibiliteit op het gebied van bandbreedte of de schijfruimte die je gebruikt? Dan is hosted management de way to go. Managed storage zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw servers en het IT-netwerk meegroeien met je bedrijf in het door jouw gewenste tempo.
  • Een recente, door DELL EMC uitgevoerde studie, toont aan dat veel bedrijven nog steeds betrekkelijk slecht voorbereid zijn op dataverlies. Ze verliezen steeds meer data en hebben vaak geen rampenplan achter de hand dat het verlies van gegevens opvangt. Managed hosting voorziet in het regelmatig maken van back-ups. Die worden vervolgens op een aparte en veilige locatie bewaard.
  • Een groot en soms onderschat voordeel van managed hosting is de schaalbaarheid. De wensen en behoeften die jouw bedrijfsactiviteiten aan je IT-netwerk stellen, kunnen natuurlijk fluctueren. Een functionaliteit die in de opstartfase nog niet nodig is, kan in een latere groeifase van levensbelang worden. Managed hosting biedt de mogelijkheden om soepel en tijdig bij te schalen.

Managed hosting bij Savvii

Het kiezen voor managed hosting bij Savvii levert nog een aantal extra voordelen op. Wij gaan bijvoorbeeld tot het uiterste om jouw WordPress-site(s) van de nodige extra snelheid te voorzien. Savvii biedt onder meer beproefde functionaliteiten zoals Nginx en Varnish caching aan. Daarnaast verzorgen wij automatisch de updates en bieden we je de mogelijkheid om eenvoudig snapshot-back-ups te maken. Ook kun je jouw site(s) gemakkelijk naar ons platform verhuizen met behulp van onze handige verhuisplugin. Onze technische helpdesk heeft alle specialistische kennis in huis om jou doelgericht te helpen met eventueel optredende systeemproblemen. Bekijk onze pakketten om te zien wat de beschikbare mogelijkheden zijn voor managed hosting bij Savvii.

Milou de Kleijn - Milou is afgestudeerd in de bedrijfscommunicatie en in het bezit van een master Communicatiewetenschap. Ze houdt zich bezig met uiteenlopende communicatievraagstukken en is een professional op het gebied van social media marketing en contentmarketing.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!