Migreren naar Savvii: ook dat is #NoMoreWordStress

Webhosting
Robert-Jan Budding, 3 december 2018

Je website migreren is niet prettig. Je wilt je website naar een nieuwe hostingprovider verhuizen, maar dat betekent ook dat er heel veel data moet worden overgezet. En downtime is onaanvaardbaar. Gelukkig hoef je je zich nergens zorgen over te maken als je Savvii migreert. We weten zelf hoe belangrijk een soepel verlopende migratie is, zodat we de perfecte partner hebben gebouwd: De Savvii Migrate plugin. En het mooiste van alles: het is makkelijk, snel en geheel gratis!

Migratie zonder stress

Nadat je de juiste beslissing hebt gemaakt om je bij ons aan te sluiten, ontvang je van ons een e-mail met inloggegevens voor een lege WordPress-omgeving. In deze omgeving heb je twee keuzes:

  1. Beginnen op een leeg canvas
  2. Automatisch je oude site(s) migreren

Als je een nieuwe site wilt beginnen, of een oude site van de grond af opnieuw op wilt bouwen, kies je voor optie 1. Uiteraard is er dan geen migratie nodig. Echter, als je nog steeds een gedeelte van je oude data wilt overzetten, kun je de veilige sFTP-techniek gebruiken. Lees er meer over op hoe werkt sFTP op onze supportpagina’s.

Als je voor de tweede optie kiest, gebeuren er een aantal dingen. Ten eerste maken we een kopie van je huidige site. Daarna zetten we je data veilig over naar je nieuwe hostingpakket. We maken een tijdelijk domein aan zodat je de website kunt controleren.

Als alles er goed uit ziet en je de gewenste aanpassingen hebt doorgevoerd, kun je jouw huidige domeinnaam doorverwijzen naar onze servers en dan wachten tot de DNS is omgezet. Tijdens dit proces kunnen bezoekers je website nog zien vanaf je oude host, of via Savvii. Er zal echter geen downtime zijn. Wanneer het omzetten is voltooid, zal je website enkel nog zichtbaar zijn via de Savvii-servers. Tip: wis het cachegeheugen van je browser: Shift-F5. Hierdoor heb je altijd de nieuwste data op het scherm.

En klaar: je oude site is niet meer zichtbaar en je nieuwe website wordt nu gehost bij Savvii. Vergeet niet: de data zal nog steeds zijn opgeslagen op de servers van je vorige provider.

Belangrijk om te weten: het is mogelijk om een server te krijgen zonder een vooraf geïnstalleerde WordPress-omgeving. Je kunt dan niet de migratieplugin gebruiken, omdat deze specifiek op zoek gaat naar een geïnstalleerde WordPress-omgeving. In dit geval zal de migratie handmatig worden doorgevoerd. Heb je hulp nodig met de migratie? Neem contact op met onze klantenservice en we helpen je graag verder.

Hoe makkelijk is het?

Je hebt de volgende informatie nodig om je WordPress-website op ons platform over te zetten:

  • Je e-mailadres
  • De domeinnaam van de bestemmingssite
  • De sFTP-inloggegevens die we je gestuurd hebben

De bestemmings-URL is het tijdelijke domein die we je toegestuurd hebben in de welkomstmail, meestal iets dat lijkt op http://nlwoord-anderwoord.savviihq.com. De sFTP-gegevens bestaan uit drie delen: hostnaam, gebruikersnaam en wachtwoord. Je hebt alledrie nodig, deze kun je vinden in de welkomstmail.

Nadat je alle informatie hebt verzameld, is het tijd om de plugin te downloaden. Volg de volgende stappen:

  • Ga naar het plugin-menu van je WordPress- site en klik op ‘Add New’
  • Zoek naar ‘Savvii Migrate’, het resultaat zal onze plugin zijn
  • Download de plugin, activeer hem en klik op het nieuw toegevoegde Savvii Migrate-menu, onderin het hoofdmenu

Je bent bijna klaar. Vul de juiste informatie in de bijbehorende velden, klik op ‘Migrate’ en voilà! Je website zal worden gemigreerd. Hoe lang het duurt, hangt af van de grootte van je website. Je zult een e-mail ontvangen met meer informatie. Dit duurt meestal niet langer dan 30 minuten.

Voor meer informatie lees je het artikel over “Hoe migreer ik mijn site”.

Migratieservice

Heb je speciale verzoeken, of beheer je meerdere websites die tegelijkertijd of in batches gemigreerd moeten worden? Geen zorgen, wij hebben de oplossing! Leun rustig achterover en laat onze engineers hun werk doen. Je site zal binnen de kortste keren draaien op de Savvii-servers zonder dat je iets hoeft te doen. Wil je meer weten? Neem contact met ons op per e-mail of telefoon en we zullen er alles over vertellen.

Zoals je kunt zien is migreren naar Savvii supermakkelijk en, even belangrijk, superveilig. Als je klaar bent met migreren en testen, hoef je slechts nog de DNS aan te passen. Dan begrijp je echt wat we bedoelen met No More WordStress!

Nog 49 andere reden waarom duizende websites door Savvii gehost worden:

Download de 'Fifty Shades of Savvii'

Robert-Jan Budding - Robert-Jan is senior international marketer bij Savvii. Zijn interesses richten zich op technologie en digitale strategieën. Daardoor houd hij ervan bedrijven te laten groeien door gebruik te maken van de laatste technieken en schrijft daarover.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!