Nieuw product: VPS One

Savvii Updates
Benoit Gütz, 13 oktober 2014

Vanaf nu zijn de snelheid en veiligheid van een VPS bij Savvii ook toegankelijk voor de wat kleinere budgetten. Je profiteert van de meeste voordelen die je ook in onze andere VPS pakketten vindt bovenop de voordelen die je van onze shared pakketten kent. Het prijsverschil is vooral mogelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van een kleinere VPS server. Dat is er een die optimaal presteert wanneer er ook maar één site op staat. Vandaar de naam: VPS One.

Een “kleine VVPS OnePS”
Naast de vijf bestaande pakketten die we bij Savvii hanteren, bleek er behoefte aan een zesde vorm. Vooral ondernemers met één of twee zware sites vroegen herhaaldelijk naar een “kleine VPS”. Zo waren er klanten met een webwinkel op WooCommerce die graag van de extra caching mogelijkheden op een VPS gebruik zouden willen maken. Veel sites komen een heel eind in ons grootste shared pakket. Daar profiteer je namelijk van optimale support en een flink aantal beschikbare pageviews.

Een voorbeeld: WooCommerce sites
Wil je optimale WooCommerce hosting? Dan geeft een VPS de beste resultaten. WooCommerce vraagt om relatief veel resources. Daarnaast zijn er specifieke caching methodes nodig om het uiterste uit je webwinkel te halen. Zo kan de Varnish pagecaching, die we normaliter gebruiken, op veel pagina’s niet gebruikt worden in verband met bijv. persoonlijke winkelmandjes en aanbevelingen. Caching laten we hier daarom ook lopen via memcached en Xcache, welke alleen op onze VPS pakketten zijn te vinden. Deze voordelen vind je nu dus ook in ons nieuwe pakket. Daar bovenop komen uiteraard nog de andere voordelen van een VPS.

Zoals je van onze VPS pakketten Ten en Twenty gewend bent, krijg je ook bij de VPS One het voordeel van een eigen server. Deze werkt met een eigen IP adres en maakt gebruik van een SSD schijf zodat ook het hardware gedeelte van je site supersnel is. Erg handig is ook de mogelijkheid om direct contact te maken met je database via MySQL toegang. Hiermee is vanuit een MySQL client toegang te maken tot de database. Dit werkt stabieler, sneller en nog een stukje veiliger dan de phpMyadmin software die op onze shared omgeving staat geïnstalleerd.

Onze andere hosting pakketten
Tot slot is het goed om te weten dat de servers waarop onze grotere VPS pakketten draaien wel degelijk hardware voordelen hebben boven die waar een VPS One op draait. In de praktijk komt het er op neer dat ze een hogere piekbelasting aankunnen en meer ruimte hebben, waar meer sites op kunnen worden gehost. Wanneer je meerdere zware sites wil hosten is een VPS Ten of VPS Twenty pakket daarom nog steeds een vereiste.

We hebben het VPS One pakket zo ingericht dat het de ideale manier is om kennis te maken met Virtual Private Servers. Dus mocht je nog twijfelen tussen shared en VPS dan is je keuze zojuist een stuk makkelijker geworden. Veel ontwikkelplezier op ons nieuwe pakket!

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!