Reseller worden? Zo voorloopt de onboarding bij Savvii

Recurring Revenue
Danny, 17 oktober 2019

Wil jij met jouw agency deelnemen aan ons Reseller Partner model? Lees dan verder. Tijdens de onboarding zal duidelijk worden hoe we een match vormen. Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe wij een agency onboarden voor de wederverkoop van hosting.

Stap 1. Kennismaking

Natuurlijk trappen we de onboarding af met een kennismakingsgesprek. Hierin leren we elkaar kennen. Wat doen jullie als agency? Bieden jullie al hosting aan? Zo ja, waarom dan de zoektocht naar een nieuwe hoster? En wie zijn jullie klanten waar uiteindelijk de hosting aan doorverkocht gaat worden? Ook is het belangrijk dat je ons leert kennen. Wat kun je van ons als Managed hostingprovider verwachten en sluit dit aan bij de hosting die je jouw klanten wil bieden? Als blijkt dat we na dit gesprek op dezelfde golflengte zitten, is het tijd voor ons om te laten zien wat we in huis hebben.

Stap 2. 14-daagse trial

Probleemkind

Iedere webbouwer of marketeer, heeft er wel er wel eentje in zijn portfolio zitten: die website waar altijd iets mee aan de hand is. Geef ons jouw probleemkind en wij laten zien hoe hij draait op onze servers. In een trial hosten we jouw probleemsite gratis als kopie in een testomgeving. De ‘originele’ website hoeft dus niet verhuisd te worden. Die blijft gewoon bij de huidige provider staan. Na de trial van 14 dagen zit je dan ook nergens aan vast. Vaak is de performanceverbetering in de testomgeving al direct zichtbaar. Door de site met verschillende testtools te analyseren onderbouwen we dit met cijfers. Voor digital agencies die nog geen hosting aanbieden, kunnen we de eigen bedrijfswebsite onderwerpen aan een trial. Als dit het gewenste resultaat oplevert, weet je dat je goed zit bij ons als hoster. Daarmee kan onze hosting ook iets zijn dat je jouw klanten graag

Analyse

Tijdens de trial brengen we het performanceverschil tussen onze servers en die van jouw huidige hostingprovider in kaart. Reactietijden als time-to-first-byte, DOM Interactive en de total load worden gemeten. Vervolgens kijken we ook naar de techniek van de site. Zijn hier opvallende requests te zien die de performance in de weg zitten? Als het om kleine aanpassingen gaat, voeren we deze door om de prestaties van de website in de testomgeving te verbeteren. Als er grotere aanpassingen nodig zijn, die effect hebben op meer dan alleen de websitesnelheid, komen we hier in ons advies bij jou op terug. Dan kijken we of het aanpakken van deze knelpunten wenselijk is. Verder kijken we naar de traffic op de website en naar welk type server en bandbreedte hier het best bij past.

Analyserapport brabantactueel.nl

Analyserapport Brabant Actueel (brabantactueel.nl)

Advies

In de twee weken waarin we je website in een testomgeving hebben gehost, komen we met een advies. De testresultaten laten zien welke winst er geboekt kan worden. Door te laten zien wat wij in huis hebben, krijg je een goed beeld bij wat wij voor jou (en je klanten) kunnen betekenen. Omdat wij achter onze analyse staan, durven we de garantie te geven dat de geteste website functioneert zoals de testresultaten laten zien. Verder kijken we naar welk type server het best bij de website past. In sommige gevallen kan een shared-server alle requests aan. In andere gevallen is het beter om naar een VPS te gaan.

Stap 3. Propositie

Na het advies, dat gericht is op één website, brengen we de ‘big picture’ in kaart. Als wij ervoor zorgen dat jouw probleemwebsite als een zonnetje draait op onze servers, wat betekenen we dan voor de websites van al jouw klanten? Ga je alle websites bij ons onderbrengen of ga je peilen welke klanten over willen? Hoe overtuig je klanten die twijfelen en welke prijs wil je hanteren? Hoe stel je een prijs op die eerlijk is voor jezelf en voor je klanten – als bemiddelaar wil je natuurlijk een gezonde marge maken. Hoe zit het met websites waarbij je groei verwacht? Hoe flexibel zijn wij in het up- en downgraden van servercapaciteit?

Al deze vragen, die dus in de propositie behandeld worden, laten zien dat samenwerken een samenspel is. Als agency ben je, naast klant, ook partner van ons. Wij helpen je om onze hostingdiensten in te passen in jouw bureau en denken graag met je mee. Door mee deel te nemen aan ons Reseller Partner model creëer je elke maand extra omzet zonder dat je klanten de hoofdprijs betalen. Doordat we jouw bureau helpen om te groeien, groeien wij zelf ook. Samen gaan we er dus op vooruit!

Aanmelden

Interesse? Gaaf! Vul het contactformulier in op onze Reseller Partner model pagina. Ons account team neemt contact op om de vervolgstappen te bespreken.

Danny Feskens - Opgeleid als Docent Geschiedenis, jaren ervaring in de sales en autodidactisch aan de slag gegaan met webdesign.

Reacties zijn voor dit bericht uitgeschakeld

Leer ons beter kennen!