Related Posts for WordPress plugin [Review & Coupon]

In the Spotlight
Lucas Prigge, 13 oktober 2016

Related Posts WordPress Plugin LogoAl geruime tijd kun je als klant van Savvii met exclusieve korting gebruik maken van enkele hoogwaardige plugins & diensten voor WordPress via ons Savvii Deals-programma. We vonden het hoog tijd om jullie te informeren over diverse diensten waarvan jullie hiermee gebruik kunnen maken.

We trappen af met een review van de Related Posts for WordPress plugin. Deze slimme en slanke plugin maakt het tonen van gerelateerde content bij je berichten eenvoudig en verbetert hiermee de bezoekerservaring. 

Installatie en setup

We beginnen met de gratis variant van de plugin. Deze kun je binnen je WP-Admin of via de WordPress repository downloaden. Nadat je de plugin hebt geactiveerd, wordt je verwelkomd door een zeer gebruikersvriendelijke installatiewizard. Via deze wizard kun je al jouw bestaande berichten aan elkaar linken. Hierin kun je, nadat de plugin alle berichten gecached heeft, vooraf zelf instellen hoeveel gerelateerde berichten er per bericht getoond moeten worden.

Wat wel opvalt is dat de vertaling nog niet helemaal op orde is. Op veel locaties vind je Engelstalige elementen, zoals waar je de hoeveelheid gerelateerde posts instelt of bij de bestellink voor de premium versie. Voor de meesten van ons is dat geen enkel probleem, maar het zou de plugin sieren als de vertalingen verder afgerond worden.

De installatiewizard van Related Posts for WordPress plugin verwelkomt je na de installatie.

De installatiewizard van Related Posts for WordPress plugin verwelkomt je na de installatie.

Resultaat

Om de plugin te testen hebben we in een lege WP installatie 3 simpele posts geplaatst om deze vervolgens via de plugin aan elkaar te linken. De wizard was hiermee ook razendsnel voltooid. Het resultaat mag er wezen: De berichten staan zeer netjes, in de stijl van het gebruikte template, onder ieder bericht. Je kunt na het doorlopen van de installatiewizard ook nog zelf bepalen per (nieuw) bericht, wat de gerelateerde posts zijn.

Nadat de plugin zijn werk heeft gedaan, kun je onder je berichten gerelateerde posts zien. De hoeveelheid gerelateerde posts en de hoeveelheid woorden in de samenvatting onder de titel/link kun je zelf instellen.

Nadat de plugin zijn werk heeft gedaan, kun je onder je berichten gerelateerde berichten zien.

De hoeveelheid gerelateerde berichten en de hoeveelheid woorden in de samenvatting onder de titel/link kun je zelf instellen. Deze samenvatting bestaat uit de eerste woorden van het gerelateerde bericht. Het zou mooi zijn om in toekomstige versies ook de samenvatting zelf te kunnen instellen. Bijvoorbeeld om daar een call-to-action te plaatsen die lezers echt triggert om verder te klikken. Nu ben je erop aangewezen dit te realiseren via een aantrekkelijke titel en de eerste zinnen van de tekst, maar dat is sowieso belangrijk.

De gratis variant van de plugin bevat nog wat schoonheidsfoutjes, maar doet wat hij belooft en doet dit goed. Met name de gebruikersvriendelijkheid ervan valt te prijzen.

Related Posts for WordPress plugin Premium

Wil je naast je berichten ook pagina’s aan elkaar linken? Of heb je een shop, en wil je bij je producten gerelateerde producten tonen? Dan is de premium versie iets voor jou. Naast deze meerwaarde, heb je met een premium licentie ook veel meer controle over de layout. Ook kun je met de plugin een WordPress multisite gebruiken en krijg je priority email support tot je beschikking.

Als je dus een grotere site hebt, of de plugin voor meerdere sites gebruikt, bevelen wij dit zeker aan. De licentie is te verkrijgen voor 1, 5 of 20 sites. Klanten van Savvii kunnen via de control panel onze exclusieve 20% korting op iedere bestelling ontvangen!

Mocht je nog geen klant bij ons zijn, verhuis je site(s) dan eerst naar een van onze pakketten. Neem contact met ons op of bel 024 820 00 00 als je nog ergens vragen over hebt!

Lucas Prigge

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!