Savvii collega’s aan het woord: Coen | Business Controller

Puck, 13 december 2021

 
Het is weer tijd voor een nieuwe Savvii collega aan het woord. In deze blogreeks geven we je een indruk in de Altijd al willen weten hoe het leven eruitziet als onderdeel van het Savvii team? Dat komt goed uit! In de blogreeks “Savvii collega’s aan het woord” geven we je een indruk in de uitdagingen, toffe projecten en saamhorigheid van ons team. Zo kun jij als lezer ook eens een kijkje nemen achter de schermen!  

Vandaag vertelt Coen, onze Business Controller, over hoe zijn werkdagen eruitzien bij Savvii.  

Hoe ziet een dag als Business Controller eruit voor jou? 

Een dag bij Savvii begint meestal ontspannen met een praatje met collega’s en een goeie kop koffie erbij. Vervolgens check ik de dagelijkse KPI’s en trek waar nodig aan de bel.  

Hierna begin ik aan mijn eerste project van de dag. Dit kan van alles zijn op het gebied van data-analyse, dashboarding, forecasting, calculatie of bijvoorbeeld contact met onze financial controllers om wat aandachtspunten door te spreken. 

Naast reguliere projecten spar je dagelijks met diverse business/project owners, hier ontstaan altijd nieuwe interessante vraagstukken waar we samen aan kunnen werken om onze business verder te verbeteren. 

Wat vind je het leukste aan jouw baan bij Savvii? 

Er zijn veel aspecten van mijn werk die ik leuk vind. Het prettigste in mijn werk vind ik momenteel de afwisseling die er is. Ik werk namelijk niet alleen voor Savvii als Business Controller, maar ook voor onze zusterbedrijven: De Hostingmakelaar, IPS, MageHost,, Mihos, Realhosting en Skyberate. Dit betekent veel afzonderlijke projecten bij de verschillende business units, maar ook overkoepelende gezamenlijke projecten waar mijn input bij nodig is. Het mooie hieraan vind ik dat er binnen de bedrijven waar ik voor werk ownership ontstaat voor diverse projecten. Hier leer ik niet alleen veel van, maar het zorgt ook voor een gezonde motivatie! 

Het allerleukste vind ik misschien nog wel de prettige werksfeer die er heerst. We werken op informele maar professionele manier met elkaar. Voor mij betekent dit dat we het ene moment met elkaar kunnen dollen als de directeur je bijvoorbeeld uitdaagt voor een potje pingpong, en het volgende moment werk je doelgericht samen om goed werk te leveren. 

Wat is het meest opvallende, leukste project waar je aan hebt mogen meewerken in jouw tijd als Business Controller? 

Sinds december 2020 werk ik in mijn huidige functie als Business Controller. In die tijd hebben we al enorm veel projecten gedraaid die onze business hebben verbeterd. Als ik er een moet kiezen dan kies ik nu voor het dashboarding project dat we bij Savvii en Skyberate hebben gedraaid. Momenteel kunnen we in realtime zien wat voor ons belangrijke KPI’s doen (denk hierbij bijvoorbeeld aan de MRR: Monthly Recurring Revenue). Dat is erg gaaf en maakt voor al onze medewerkers de business inzichtelijker. 

Welke dingen zou jij nog erg graag willen leren/doen in jouw werkveld? 

In het vak van de Business Controller is enorm veel te leren en zijn er meerdere routes/specialisaties die je kan nemen. Voor nu zou ik graag nog meer bekend raken met data-analytics & proces/-projectmanagement. In onze business is er namelijk enorm veel data beschikbaar waaruit learnings kunnen worden getrokken en waar we ons dus in kunnen blijven ontwikkelen. 

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan (toekomstige) collega’s? 

Naast een goede werk/privé balans is een goede balans tijdens je werk net zo belangrijk. Dat is natuurlijk voor iedere persoon anders, maar mijn boodschap zou zijn: zit niet alleen achter je bureau in je beeldscherm maar zoek je collega’s op, praat met ze, spar met ze, deel kennis met ze en maak ook plezier met ze. Zo ontstaan de beste ideeën EN een prettige werkomgeving. Bij Savvii (en haar zusterbedrijven) zit je daarvoor aan het goede adres! 

Werken bij Savvii 

Klinkt werken bij Savvii voor jou nu als de perfecte nieuwe uitdaging? Dat komt goed uit! Wij hebben nog een aantal leuke vacatures open staan en we zijn altijd opzoek naar toffe collega’s. Bekijk onze vacatures en solliciteer direct! 
 
 

Laat een reactie achter