Savvii.com in e-commerce bijlage van Het Financieele Dagblad

E-commerce
redacteur, 31 mei 2024

Afgelopen week verscheen bij Het Financieele Dagblad een e-commerce bijlage. Een van de artikelen ging over Savvii.com. Michael Reuling (customer success manager) en Toon van Doorn (lead engineer e-commerce) bij Savvii, vertellen onder andere over de cruciale rol van snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid van hostingdiensten voor e-commerce toepassingen.

We delen graag de inhoud van het artikel met je:

Snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid vormen basis zorgeloze hosting

Implementatie van een volledige hostingservice valt grofweg op te delen in twee trajecten. Enerzijds bestaat er de commerciële visie, anderzijds de technische. Michael Reuling en Toon van Dooren, respectievelijk manager customer success en lead engineer e-commerce bij managed hosting specialist Savvii, benadrukken dat klanten een brede behoefte kennen. Dat geldt zowel voor klanten (B2C en B2B), als voor digital agencies. “De kern van een succesvol onboardingsproces is dat de insteek vooral gericht is op een grondige en klantgerichte oriëntatie. Op basis van bezoekersaantallen, piekmomenten en security-risico’s weten wij precies welke hostingoplossing het beste geschikt is voor de applicatie.” aldus Reuling.

Ontzorgen

Niet alle klanten die gebruikmaken van hostingdiensten hebben voldoende technische bagage in huis om zich digitale details eigen te maken. Wat daarbij ontzorgend kan werken, is het uitvoeren van een demo. Die kan ook van nut zijn bij een migratie naar een nieuwe digitale omgeving of een nieuw platform. “Een demo is een ideale route om een klant vertrouwd te laten raken met onze hostingoplossingen. Deze aanpak zorgt er ook voor dat de klanten, ongeacht hun technische kennis, zich kunnen informeren over de ontzorging die we aanbieden. Hierbij bestaat een focus op onder andere WordPress, control panels zoals Plesk en DirectAdmin, en e-commerce platformen zoals Magento, Shopware en WooCommerce.”

Reuling en Van Dooren ervaren vanuit hun positie dat ook de digitale wereld zijn eigen wetmatigheden kent als het gaat om opkomende trends. Wat beiden van hun klanten krijgen teruggekoppeld, is dat er waarde wordt gehecht aan snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid. “Deze drie aspecten zijn cruciaal. Daarnaast spelen kennis en flexibiliteit een grote rol, vooral tijdens periodes met veel extra online verkeer zoals Black Friday. Ook veiligheid speelt een almaar grotere rol in de e-commerce wereld, waarbij er van hostingproviders wordt gevraagd om structureel te investeren in security.” aldus Van Dooren, die daaraan toevoegt dat Savvii de opdracht onderkent om blijvend aandacht te hebben voor security: “We hechten veel waarde aan onze ISO 9001, 27001 en NEN7510 certificering en hebben bijvoorbeeld een platform met anti-DDoS protectie en een content delivery network, waardoor websites sneller en veiliger worden. Bovendien zijn we partner van Sansec, een grote naam in de e-commerce security wereld.”

Een sneller en schoner Internet

Nog even terugkomend op snelheid: Reuling merkt dat pagespeed enorm belangrijk is geworden. Was een aanvaardbare laadtijd van een website een aantal jaar geleden twee seconden, nu is dat teruggelopen tot maximaal één seconde. “Een snelle website kan bovendien een positief effect hebben op je Google-ranking, en verder is een soepele checkout cruciaal om klanten niet te verliezen tijdens het aankoopproces.”

Wat betreft de toekomst verwachten beide specialisten dat er twee belangrijke ontwikkelingen op stapel staan: technologische innovaties blijven hun invloed houden, terwijl ook de digitale wereld sterk onder invloed komt te staan van milieubewustzijn. De laatste ontwikkeling zal onder andere betekenen dat traditionele servers plaats gaan maken voor energiezuinige ARM-servers. Het gebruik hiervan is verantwoordelijk voor drie tot vijf procent van de wereldwijde uitstoot van CO2.

Savvii zelf is aangesloten bij de Green Web Foundation, een non-profit organisatie die de transitie van de internetsector naar het gebruik van duurzame energie wereldwijd wil versnellen. Dat gebeurt door het ontwikkelen van browsertools, waarmee gebruikers makkelijker inzicht krijgen in de duurzaamheid van hun webdienstaanbieders. Ook op het gebied van ESG is Savvii actief om aan de normen te voldoen. Wat technologische vernieuwing betreft, verwachten beide specialisten vooral dat AI een grotere rol gaat spelen op het gebied van security: “Niettemin: ook in webhosting draait alles om mensen, met focus op snelheid en klantgerichtheid.” aldus Reuling.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!