Savvii Warpdrive plugin nu open-source

Savvii Updates
Gijs Hovens, 15 december 2017

Als klant van Savvii ken je ‘m al, onze WordPress plugin ‘Warpdrive’. Deze is bij alle sites op het Savvii platform geïnstalleerd. Vanaf vandaag 15 december hebben we deze plugin open-source gemaakt. Met het open-sourcen is de plugin nu geen must-use plugin meer maar een ‘normale’ plugin. Dit zorgt ervoor dat jij hier als developer aan kunt bijdragen. De plugin zorgt nu voor o.a. het automatisch flushen van de cache, het leesbaar maken van access- en error logs en voor een aantal veiligheidsmaatregelen. Wat je aan het open-sourcen hebt en hoe je zelf kunt bijdragen lees je in dit artikel.

Wat heb je eraan als klant van Savvii?

Als software open-source is betekent dat, dat de broncode beschikbaar is om te bestuderen, aan bij te dragen en te (her)gebruiken. Wij hebben onze Warpdrive plugin beschikbaar gemaakt onder de GPLv3 licentie. Dat is dezelfde licentie die WordPress en alle plugins in de WordPress repository hanteren. Een van de belangrijkste voorwaarden van deze licentie is dat software die wordt gebaseerd op de originele code, ook als open-source onder GPLv3 beschikbaar gemaakt moet worden.

Doordat er nu mensen van buiten Savvii meekijken naar de code van onze plugin, worden wij sneller geïnformeerd over (potentiële bugs) of taalfoutjes. En daar blijft het hopelijk niet bij: andere developers kunnen ook bijdragen aan de plugin door functionaliteit toe te voegen, te verbeteren of door verbeteringen te doen aan het visual design of de teksten.

Het is ook mogelijk een geheel eigen versie van de Savvii plugin te maken (mits ook onder GPLv3 beschikbaar) en deze in plaats van de door ons geleverde en geïnstalleerde Savvii Warpdrive plugin te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een whitelabel plugin maken met je eigen logo en bedrijfsnaam. Wij vinden dat geen probleem! Je snapt wel dat we in die gevallen geen support kunnen geven op de werking van die plugin.

In de versie die wij installeren en beschikbaar maken, doen we eerst een kwaliteitscontrole op alle verbeteringen in code, design en tekst die wij ontvangen. Zo garanderen wij de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze versie.

Hoe kan ik bijdragen?

Heb je door het bovenstaande zin om aan de slag te gaan met het bijdragen aan onze plugin? Tof! De eerste stap is het bekijken van de plugin code in onze repository op GitHub.

Je begint in de repository met het lezen van het README.md bestand. Daar staan kort de belangrijkste functies uitgelegd. Ook vind je daar altijd de meest actuele requirements en instructies om bij te dragen terug. Je hebt in elk geval composer, een ondersteunde PHP-versie (bijvoorbeeld 7.2), de laatste versie van WordPress en de command line tool van Code Climate .

We testen onze plugin onder andere met PHPUnit. Het is cruciaal dit zelf ook te doen bij wijzigingen in de PHP-code. De instructies hiervoor vind je ook in de readme.

Als je klaar bent met je verbetering of aanpassing kun je die verwerken in een eigen repository. Die versie kun je dan gebruiken voor jouw websites op ons platform. Wij zouden het nog  gaver vinden als je je verbeteringen met ons deelt! Dat doe je door het maken van een ‘pull request’ met jouw verbeteringen.

Wij laten ons graag verrassen door jullie bijdragen en ruimen graag tijd in voor het verwerken van jullie pull requests. Zo maak je hosten bij Savvii niet alleen nog fijner voor jezelf, maar ook voor al onze andere klanten.

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!