Eerste Savvii Weekupdate

Savvii Updates
Gijs Hovens, 23 augustus 2013

Vanaf deze week tot we live zijn (en misschien ook wel daarna) zullen we je elke week even kort bijpraten over welke stappen we gemaakt hebben.

Een van de meest zichtbare stappen is dat je nu dit bericht kan lezen op onze tijdelijke blog. Een ander belangrijk moment is dat we vanaf donderdag een eigen B.V. zijn. Een van de minder leuke zaken is dat er ook nagedacht moet worden over facturatie en de processen die daarbij horen. We hebben nu helder welke gegevens in welk formaat we wanneer moeten doorsturen om automatisch te kunnen factureren, herinneren, enz.

Onze infrastructuur-provider is deze week bezig om de fysieke onderdelen van onze architectuur te installeren. We gaan voor de shared-hosting pakketten gebruik maken van een hybride (virtueel & bare-metal) omgeving waarbij de NFS mount-points (redundant uiteraard) en firewall dedicated machines zijn. We hebben de gelegenheid meteen te baat genomen om weer een cleane install van onze servers neer te zetten, afgelopen tijd hebben we namelijk ontzettend veel configuraties getest en dat laat zijn sporen achter. Een van de zaken waarbij veel vooruitgang is geboekt is het tunen van de varnish configuratie. Daarnaast hebben we met o.a. IPtables & SSL de beveiliging van onze systemen verbeterd.

xwall-e-and-eva-decals.jpeg.pagespeed.ic_.I0i__55AqL-300x202

Onze centrale API Evvii en thin user portal Wallii leren elkaar steeds beter kennen en praten inmiddels vloeiend met elkaar waarbij Evvii alle business-logic en gegevens verzorgt. Deze week hebben we grote stappen gezet in het uitvoeren van back-ups en het aanbieden van de back-ups aan gebruikers. Dit doen we via de Backup RubyGem van Michael van Rooyen.

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!