Savvii Weekupdate #3

Gijs Hovens, 6 september 2013

De derde editie alweer van onze wekelijkse update. Afgelopen week hebben we goede vooruitgang geboekt op een aantal fronten. Zo is eindelijk onze hybride infrastructuur (virtueel en dedicated) opgeleverd. We hebben nog veel tijd moeten investeren in het opnieuw opbouwen van al onze servers in de hybride omgeving. Deze zijn nu meteen voorzien van newrelic monitoring.

Het hybride platform hebben we flink het vuur aan de schenen gelegd met diverse tests op de storage laag: read/write performance tests en loadtests. We hebben een testperiode afgesproken met onze leverancier en moeten nog wat verder testen voordat we de beslissing maken of we doorgaan op deze architectuur. Alexander zal dit proces verder uitleggen in een volgende blogpost.

Ferdi is afgelopen week bezig geweest met het automatisch aansturen en configureren van wp-cli. Dit is een command line interface voor het managen van WordPress. Denk aan het updaten, aan/uit zetten van plugins e.d. Daarnaast is het nu mogelijk om de varnish cache te clearen vanuit de admin en vanuit een WordPress instance. Komende week staat verder in het teken van aansturen van services vanuit WordPress instances: automatische CDN koppeling & hardening. Veel van deze functionaliteit zit in een Savvii must-use plugin.

Na wat feedback staat ook de datum voor de 1e WordPress meetup in Nijmegen vast, namelijk 31 oktober. Geef je op via onze site of op wpmeetup.nl. Eén presentatie zal gaan over versiebeheer en het doorbouwen op open-source projecten. Voor de tweede presentatie zijn we benieuwd naar jullie feedback.

Laat een reactie achter