Wat doet de Savvii WordPress plugin?

Savvii Updates
Gijs Hovens, 25 augustus 2014

De Savvii plugin is speciaal ontwikkeld om klanten van Savvii extra functionaliteit te bieden. Wanneer je inlogt via de wp-admin zie je links bovenaan een tandwiel icoontje met Savvii staan. Dit is de must-use plugin van Savvii. Must-use betekent dat je deze plugin niet zelf kunt deactiveren. Je zou hem wel via sFTP kunnen weggooien maar dat is zeer onverstanding.

Activatie

Om de werking van de plugin te activeren is het invullen van het acces token verplicht. Wanneer deze leeg is kun je deze opvragen via de Savvii Customer Portal. Zonder token is de plugin inactief en functioneert je website niet volledig op het Savvii platform.

Wat doet de Savvii plugin?

  • Cache Flushen

Bij de feature ‘Caching’ zie je 2 mogelijkheden:

    • Flush on post/page edit or publish
    • Flush on post/page edit or publish, comment changes, attachment changes

Bij deze feature moet je zelf de afweging maken wanneer je de cache wilt legen. Flush je vaak om alle aanpassingen direct weer te geven dan kan er iets vaker bij een bezoeker de website niet worden geserveerd vanuit de cache. Maar wanneer je de cache niet flusht bij een aanpassing wordt de site wel razendsnel geserveerd vanuit de cache. Dus maak even de afweging wat voor jou het meest belangrijk is.

Naast automatisch flushen kun je ook handmatig de cache flushen met de plugin. Klik daarvoor op het menu-item in je top WP-admin menu.

  • Read server Log

De Savvii plugin biedt de mogelijkheid om je access log in te zien. Dit kan snel met 10 lines of uitgebreid met 100 lines. Met de acces log kun je zien wie er op je site heeft ingelogd.

Het is natuurlijk altijd handig om te zien of jouw site goed functioneert en error vrij is. Daarom geeft de Savvii plugin ook de mogelijkheid in je error logs in te zien. Ook dit kan snel met 10 lines of uitgebreid met 100 lines. Wij raden heel erg aan regelmatig je error log te controleren en eventuele errors en warnings op te lossen. Dit komt ten goede aan je security en snelheid.

  • Preventie tegen Brute Force Attacks

Wanneer er onnatuurlijk veel inlog pogingen worden gedaan vanuit hetzelfde IP adres (dat heet een ‘brute force attack’) zal dat IP worden geblokkeerd. Voor de technici onder ons: Dit IP wordt niet op applicatieniveau geblokkeerd maar onze plugin zorgt ervoor dat dit IP via Fail2Ban in de IPtables firewall gezet wordt. Dat is beter voor de snelheid en veiligheid.

Deze functionaliteit is vergelijkbaar met bijv. de Login Lockdown plugin maar wordt op een hoger niveau uitgevoerd en is dus beter.

  • CDN

Met de Savvii plugin kan je het Savvii CDN (Content Delivery Network) aan en uit zetten. Het CDN zorgt ervoor dat je gebruikers sneller statische content (plaatjes, css, javascript) kunnen ophalen. Dat komt omdat deze statische content vanaf een ander domein wordt uitgeserveerd. Dit domein zet bijv. ook geen cookies. Beide zaken leveren snelheidswinst op.

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Er is 1 reactie

Jeffrey van Schie

18 februari 2015

Nuttige info Dirk, bedankt!

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!