Nieuw: Snapshot backups maken & terugzetten

Savvii Updates
Benoit Gütz, 7 september 2016

Een nieuwe feature is live bij Savvii: het aanmaken en terugzetten van snapshot backups! Natuurlijk worden er bij Savvii al dagelijks backups gemaakt en kun je snapshot backups aanvragen en laten terugzetten. Maar sinds kort is het mogelijk om dit volledig geautomatiseerd zelf te doen via ons Control Panel.

backuplijst_savvii

Backuplijst

Alle backups van jouw site(s) zijn terug te vinden in het control panel, zowel de geautomatiseerde backups als de snapshot backups die je zelf kunt aanmaken. Een backup kan verschillende onderdelen van je site bevatten. Een volledige backup van je site bevat de code, de database en de uploads map. Door bij een backup op info te klikken kun je zien welke onderdelen er in zitten.

backup_onderdelen

Aanmaken

Om een backup aan te maken, klik je op ‘Maak snapshot backup’. Je krijgt dan een pop-up met wat informatie en kunt het aanmaken van de backup vervolgens starten. De status van de backup is te zien in het overzicht. Ook ontvang je een mailtje zodra de backup is afgerond. Deze backup bevat altijd alle onderdelen van je site.

Terugzetten

Voor het terugzetten van een backup zijn er twee mogelijkheden:

  • Een volledige backup van een bepaald moment terugzetten
    Dit doe je door op ‘Terugzetten’ te klikken bij de juiste backup in de lijst. Alle onderdelen van de site die de backup bevat worden dan teruggezet.
  • Een gedeeltelijke of gecombineerde backup terugzetten (geavanceerd)
    Dit kun je doen door op de button ‘Backup terugzetten (geavanceerd)’ bovenaan te klikken. Bij de geavanceerde opties heb je de mogelijkheid om alleen de code, database en/of uploads map terug te zetten. Ook kun je deze drie onderdelen terug laten zetten vanuit verschillende backups.

Onder het tabblad ‘Recent teruggezet’ staat een overzicht van de backups die in de laatste twee weken zijn teruggezet en door wie.

terugzetten_backup_geavanceerd

We zijn bij Savvii constant bezig om onze dienstverlening te verbeteren. Houd ons blog in de gaten om op de hoogte te blijven. Heb jij ideeën voor verbeteringen? Neem dan contact met ons op.

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Er zijn 2 reacties

G Schepel

3 oktober 2016

Wat ik echt mis is staging, dit zou toch op zijn minst een onderdeel van jullie service moeten zijn.

G Schepel

Reageer op G Schepel

Benoit Gütz

4 oktober 2016

Hallo G Schepel,

Bedankt voor je feedback. Wij willen ook graag een staging omgeving aanbieden. Momenteel zijn we aan het uitzoeken hoe we een goede staging omgeving kunnen inregelen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!