Snel meer bezoekers naar je WooCommerce webshop trekken

Webhosting
Robert-Jan Budding, 15 november 2017

Je hebt hard gewerkt om je WooCommerce webshop klaar te maken voor het grote publiek. Je ontwerp is strak, je teksten zijn SEO-proof en je hebt voor goede WooCommerce hosting gezorgd. Toch blijft het wat aan de rustige kant op je site. Hoe krijg je nu meer verkeer?

Sinds de opkomst van het internet is de schreeuw om aandacht enorm toegenomen. Hoe zorg je er nu voor dat jouw webshop opvalt tussen alle andere aanbieders? We geven je 5 tips waarmee je snel resultaat behaalt.

Resultaten uit het verleden (geven soms wél garantie voor de toekomst)

Hoe lastig het ook is om veel verkeer naar je webshop te krijgen, online ondernemen heeft in ieder geval één groot voordeel: je kunt eenvoudig terugkijken welke acties in je webshop voor resultaat hebben gehad in het verleden. Niet alle acties zijn waarschijnlijk even succesvol geweest, maar de kans is groot dat je iets ontdekt wat anders dan normaal is.

Dit hoeft niet altijd een piek in het aantal bezoekers te zijn. Misschien is een actie wel vaker gedeeld via social media. Of is het bouncepercentage op de actiepagina een stuk lager dan normaal. Denk na over wat je hebt veranderd. Soms is het aanpassen van een kleur van een knop al de reden dat je bezoek er meer op klikt.

Tip: in Google Analytics is het mogelijk zogenaamde annotaties te plaatsen. Hiermee kun je korte notities onder de tijdbalk zetten, bijvoorbeeld om het begin van een campagne te noteren. Om een annotatie te maken klik je op de pijl onder een rapport.

graph with a pointer to button

 

Daarna ga je naar “+ Nieuwe annotatie maken”. Maak hier vooral gebruik van. Op deze manier zie je het resultaat van je acties veel beter terug.

Staar je niet blind op nieuwe bezoekers alleen

Natuurlijk: je wilt het aantal bezoekers laten groeien en dat doe je voornamelijk door nieuwe namen binnen te halen. Maar vergeet zeker je bestaande klanten niet! Een aantal dingen weet je namelijk zeker:

  • Ze zijn geïnteresseerd in de producten die jij verkoopt
  • Je hebt genoeg vertrouwen gekweekt, zodat ze producten bij jou kopen
  • Ze kennen je webshop en nog beter: jij kent hen.

Doordat ze eerder op je website zijn geweest, heb je de mogelijkheid om, bijvoorbeeld via AdWords, remarketing campagnes op te starten. Een remarketing campagne zorgt er onder andere voor dat je bij je klanten in het vizier blijft. Wanneer je voor de remarketing campagne ook nog eens een speciale landingspagina opzet, heb je meer kans dat je bestaande klanten bij je terugkeren.

Spreid je kansen

Denk eens goed na hoe je zelf het proces van intentie om te kopen naar de aankoop volgt. Meestal begint het met een advertentie die je, al dan niet bewust, ergens op een pagina hebt gezien. Daarna klik je eens op de banner om meer te weten over het product. Je wordt in de weken erna nog een aantal keer herinnert aan het product (remarketing!), waarna je gaat vergelijken tussen aanbieders en overgaat tot de aankoop.

Dit hele proces gaat via verschillende kanalen. Jouw potentiële klanten volgen dit proces waarschijnlijk ook. Wat kun je doen om op de juiste momenten de aandacht te krijgen?

  • Werk samen met organisaties waar je klanten ook komen. Meld je aan bij een giftcard-uitgever. Of een website die couponcodes uitdeelt. Ga tijdens de feestdagen adverteren op een website die gedichten maakt. Of meld je aan bij Marktplaats of bij Zakelijk Verkopen van Bol.com. Wees daar waar je klanten zich ook bevinden.
  • Adverteer via zoekmachines. De eerste koopintenties beginnen nog steeds vaak met een zoekopdracht bij Google of Bing. Zorg ervoor dat je tussen de Google Shopping-resultaten komt te staan.
  • Ook jouw klanten maken gebruik van social media. Benader influencers die het vermogen hebben om jouw doelgroep te overtuigen. Schrijf een prijsvraag uit en pas het design van je social mediakanalen aan, in lijn met het design van je webshop.

Meer weten? Download nu de whitepaper 'Zo maak je jouw WooCommerce webshop klaar voor de feestdagen'!

Experimenteer

Het aanpassen van een etalage in een winkel duurt zomaar een paar dagen. Het aanpassen van het uiterlijk van je webshop kost maar een paar minuten. Daarom: experimenteer er op los! Denk hierbij aan kleuren van knoppen, call-to-actions, de positie van prijzen op de pagina of het soort foto’s.

Maak kleine aanpassingen en doe er één tegelijk, zodat je weet waar bepaalde veranderingen van bezoekerspatronen vandaan komen. Vergeet vooral niet gebruik te maken van A/B-test software zoals VWO of Optimizely. Daarmee maak je wijzigingen nog sneller en houd je de resultaten nog beter bij. Want meten is toch echt weten, vooral in de online wereld.

Verhoog de snelheid van je webshop

Zoals je wellicht weet, geeft Google je een hogere ranking wanneer je webshop sneller laadt. Een hogere ranking zorgt voor meer bezoek. Een snelle site is meer dan goed voor je ranking: onderzoek toont aan dat 47% van de websitebezoekers verwacht dat een pagina binnen twee seconden geladen is. Twee manieren om je website sneller te maken:

  • Verwijder plugins die je niet gebruikt. Plugins trekken een zware wissel op je webshop. Het is daarom zonde (en onveilig bovendien) om de ongebruikte te laten staan. Het opschonen en up-to-date houden van je website is een belangrijke stap op weg naar meer websitebezoek.
  • Zorg voor een stabiele website. Er zijn technieken beschikbaar om minder last van externe factoren te hebben.
  • Maak gebruik van specialistische WooCommerce hosting, zoals die van Savvii. Onze hosting is gebouwd voor WooCommerce webshops en daardoor razendsnel en superstabiel. Je website wordt gratis gemigreerd door middel van de Savvii Migrate plugin en wij zorgen ervoor dat je core en je plugins up-to-date blijven. Jij hoeft alleen nog maar te verkopen.

Nu de feestdagen eraan komen wil je natuurlijk dat je webshop volloopt met bezoek. Daarom hebben we naast deze tips een whitepaper geschreven, speciaal om topdrukte aan te kunnen tijdens sinterklaas en kerst.

Download het whitepaper “Zo maak je jouw WooCommerce webshop klaar voor de feestdagen” meteen en zorg dat jouw webshop meer verkeer en omzet krijgt.

Whitepaper downloaden

Robert-Jan Budding - Robert-Jan is senior international marketer bij Savvii. Zijn interesses richten zich op technologie en digitale strategieën. Daardoor houd hij ervan bedrijven te laten groeien door gebruik te maken van de laatste technieken en schrijft daarover.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!