Snelheidsverbetering voor sites met SSL

Savvii Updates
Gijs Hovens, 30 mei 2016

Goed nieuws voor al onze bestaande en toekomstige klanten met een SSL-certificaat! De afgelopen weken zijn wij bezig geweest om voor alle websites die wij hosten met SSL een belangrijke verbetering door te voeren. Voorheen was het niet mogelijk om het snelheidsvoordeel van Varnish caching te combineren met een SSL-certificaat. Wij hebben gerealiseerd dat alle bestaande en nieuwe sites met SSL vanaf nu wél gebruik maken van Varnish caching! Daarmee is er praktisch geen snelheidsverlies meer: Slechts enkele milliseconden voor de SSL handshake wanneer je van SSL gebruik maakt.

Deze verbetering is belangrijk omdat Google heeft aangegeven dat zowel snelheid als SSL-encryptie belangrijke ranking factoren zijn. Naast het feit dat je jouw bezoekers een veilig gevoel wilt geven wanneer ze jouw site bezoeken.

Kortom, nu is er geen reden meer om geen SSL-certificaat te hebben.

De komende tijd gaat er nog het een en ander veranderen rondom SSL-certificaten. Zo staan HTTP/2 ondersteuning en gratis DV SSL-certificaten via Let’s Encrypt op onze roadmap. Door onze Agile werkwijze kunnen wij echter geen uitspraken doen over wanneer je deze features kunt verwachten.

We hebben sinds vandaag ook de optie om een SSL-certificaat voor twee jaar vast te leggen. Hiermee bespaar je extra tijd & geld!

Bestel onze certificaten via ons administratie panel.

Update: We bieden nu gratis DV SSL-certificaten via Let’s Encrypt!

Wil je weten hoe snel jouw website is?

Vraag gratis onze snelheidcheck aan! Binnen één werkdag krijg je een uitgebreid snelheidsrapport van ons terug.

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Er zijn 3 reacties

philip

16 juni 2016

Hoi Gijs,
Ik heb nog een aantal vragen;
SSL kan dus niet gecombineerd worden met het CDN ?
Heeft de aanschaf van de certificaten nog consequentie mbt Google Search Console?
Ik bedoel wat moet er allemaal aangepast worden of waar moet ik aan denken nadat de url https bevat?
Oude links binnen de website als links via Social Media... blijven die werken?
En begrijp ik het goed dat het basiscertificaat binnenkort gratis verkrijgbaar wordt?

Mvg Philip

Reageer op philip

Gijs Hovens

16 juni 2016

Hallo Philip,

-SSL kan niet gecombineerd worden het het CDN inderdaad. Voor browsers met SPDY ondersteuning heb je daar echter geen nadeel van.
-In de Google Search Console moet je de http en https versies van je site als aparte properties aanmaken (zie https://support.google.com/webmasters/answer/34592?hl=en)
-Oude links blijven werken, wij kunnen evt. alles forceren naar https versie.
-Basiscertificaat (Domain Validation) willen we op termijn gratis aanbieden via Let's Encrypt, we kunnen echter geen uitspraken doen over een datum maar binnenkort zal het niet zijn.

Als je bij ons een certificaat besteld wordt je netjes door het proces heen geleid zodat alles soepel overgaat.

Gr. Gijs

Bas

16 januari 2019

Bijzonder om te zien dat het nog maar 3 jaar geleden is dat er zulke discussies waren over het wel of niet toepassen van SSL certificaten. Gelukkig is snelheid inderdaad geen discussie meer.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!