In de Spotlight: Utrechts WordPress bureau Simplefly

In the Spotlight
Robert-Jan Budding, 6 december 2018

In de serie “In de Spotlight” vragen we een aantal betrouwbare WordPress development partijen en Savvii-klanten waarin zij excelleren. We hopen hiermee mensen die op zoek zijn naar een WordPress specialist te helpen in hun keuze en tegelijkertijd developers een kijkje in elkaars keuken te geven.

Deze editie gaat over WordPress bureau Simplefly uit Utrecht. We spraken met eigenaar Joram Dees. Lees ook de andere berichten uit de serie.

simplefly-logo

Wie is Simplefly

Simplefly is een internetbureau uit Utrecht. Vanaf de oprichting in 2011 zijn we gespecialiseerd in het maken van oplossingen met WordPress. We ondersteunen organisaties van A tot Z bij het ontwerpen, realiseren en doorontwikkelen van hun website(s) en applicatie(s).

Onze klanten zitten aan de bovenkant van de WordPressmarkt. Dit betekent dat we vaak grote websites of webshops ontwikkelen. Daarom maken we veel maatwerk voor onze klanten, met vanzelfsprekend eigen designs.

Simplefly team

Hoe zijn jullie terechtgekomen in het bouwen van WordPress sites?

Met WordPress ontwikkelen we vanaf de oprichting al, toen we nog voor kleinere opdrachtgevers werkten. In het begin gebruikten voor grotere projecten vaak Drupal. Door de ontwikkeling van WordPress was het gebruik van Drupal niet meer nodig. Bovendien geloven we in focus.

Eigenlijk zagen we direct al de flexibiliteit en de mogelijkheden van WordPress, al stond het platform voor bedrijfsmatige toepassingen nog in de kinderschoenen. Je zou kunnen zeggen dat we samen volwassen zijn geworden.

Jullie focussen je op duurzaamheid, waar zien jullie klanten dat in terug?

Al onze beslissingen en processen proberen we zo duurzaam mogelijk in te vullen. Daarbij geloven we dat voor duurzaam succes mensen het belangrijkst zijn. Daarom vinden we het erg belangrijk om te investeren in mensen, of het nu om medewerkers, klanten of leveranciers gaat.

We kijken bij de werving van mensen naar de lange termijn. Leveranciers selecteren we zoveel mogelijk op het duurzame karakter van de leverancier, waarbij kwaliteit wel altijd op 1 blijft staan.

Bijna al onze klanten komen uit onze regio, Utrecht. Daar werven we actief op. We vinden het erg belangrijk om lokaal zaken te doen. Op deze manier versterken we de lokale economie.

We zijn oprichter van Utrecht Made, een lokaal makersnetwerk, dat door het promoten van lokale producten ondernemers helpt te groeien. Zo geven we ook heel tastbaar invulling aan het thema duurzaamheid.

Onze inkopen doen we zoveel mogelijk lokaal, fairtrade en biologisch. Daarbij letten we erop of we iets écht nodig hebben.

In het verleden hebben we ook regelmatig activiteiten georganiseerd tijdens de Dag van de Duurzaamheid.

Waarom kiezen jouw klanten specifiek voor Simplefly?

Kwaliteit, aandacht en actief meedenken. Wat onze klanten natuurlijk in eerste instantie willen, is een goede website of applicatie. Daar blijft de voornaamste focus op.

Ons streven naar een duurzamere wereld trekt ook veel klanten aan. Die zien ook dat ze hier meer aan kunnen bijdragen, én daarbij nog steeds een gezonde financiële bedrijfsvoering hebben.

Wat is jullie ideale klant?

We zijn niet op zoek naar de traditionele klant/leverancier-relatie, we proberen echt een samenwerking aan te gaan. Bedrijven kiezen ons vanwege onze visie. Wij werken het liefste samen met klanten die, net als wij, hun online activiteiten belangrijk vinden. Die begrijpen dat daar een bepaald budget en werkwijze bij hoort.

We gaan voor een gelijkwaardige relatie en gaan daar ver in. Dat zie je bijvoorbeeld terug in andere verdienmodellen. Zo hebben we met een webshop een performance based model afgesproken en zijn we een zeer intensieve samenwerking aangegaan. Inmiddels kun je dat bijna een joint venture nomen. Wij doen marketing, beheer en ontwikkeling, zij de producten. Zo deel je inzet én succes met elkaar. Ook doen we steeds meer op abonnementsbasis, naast het traditionele urenmodel. We merken er steeds meer vraag is naar alternatieve afrekenmodellen.

Hoe ziet jullie workflow eruit?

Simplefly is zowel een technisch- als een designbureau. We zoeken hier het ideale midden in. In elk project staat het design – en dan heb ik het vooral over gebruikservaring – centraal. We besteden hier dus veel tijd en aandacht aan.

Om dit goed te doen hebben we eigen model ontwikkeld, gebaseerd op het Businsess Canvas Model van Alex Osterwalder. We gebruiken dit model om de ‘why’, de doelstellingen, de doelgroep, enzovoort van de klant glashelder te krijgen. Daarbij starten we met de gebruiker van de website: Welke UX is voor de gebruiker het beste? Wat wil je uiteindelijk dat de gebruiker gaat doen?

Het moet heel duidelijk zijn wat het business model van je website is. Daarom gaat een designer mee vanaf de eerste gesprekken. Zo is er een veel beter beeld van wat er uiteindelijk op het scherm moet komen. Bijkomend voordeel is dat we niet eerst drie designs hoeven te maken waaruit een klant moet kiezen: We bouwen direct de beste oplossing. Daarbij is de techniek natuurlijk ook cruciaal. Maar van techniek geloven we dat het de gebruiker moet dienen. Dus eigenlijk komt daar ook weer design en UX om de hoek kijken.

Julie werken nu een aantal jaar samen met Savvii. Wat bevalt je het meest aan de samenwerking?

Performance vinden we ontzettend belangrijk. Een website kan nog zo goed zijn gebouwd, als deze niet snel is of nog erger, niet bereikbaar, heb je helemaal niets aan je harde werk. Dat is bij Savvii perfect op orde. Jullie oplossingen zijn van hoge kwaliteit en heel stabiel.

Ook het snelle schakelen waarderen we. Als er een keer iets aan de hand is wordt het snel opgepakt. Savvii is open en eerlijk. Ook als er een probleem is dat bij jullie ligt, wordt er niet om de hete brei heen gedraaid. Dit hebben we helaas wel eens anders meegemaakt.

Wil jij weten waarom samenwerken met Savvii een goed idee is, ook volgens andere bureaus?

Download de 'Fifty Shades of Savvii'

Robert-Jan Budding - Robert-Jan is senior international marketer bij Savvii. Zijn interesses richten zich op technologie en digitale strategieën. Daardoor houd hij ervan bedrijven te laten groeien door gebruik te maken van de laatste technieken en schrijft daarover.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!