Vind bottlenecks van trage pagina’s met Magento Profiling

Flavours
Julian, 21 december 2021

Het is je vast al opgevallen dat bepaalde Magento 1.x webshop pagina’s trager zijn dan andere. Het probleem zit dan meestal in de PHP-bestanden of in een extensie van Magento. Bij uitgebreide Magento webshops kan het veel tijd kosten voordat het probleem is getraceerd. Met de juiste tools, zoals de Magento Profiler, kan het je een hoop speurwerk schelen. 

Magento Profiler

We leggen graag stap voor stap uit hoe je de Magento Profiler gebruikt. 

 1. Let op: profilen doe je eerst op de staging site, nooit direct op de live-site. 
 1. Pas het index.php-bestand in de root directory aan en zet daarin de volgende regel (# ervoor weghalen): Varien_Profiler::enable(); 
 1. Ga via de Magento Admin naar: 
  System > Configuration > ADVANCED > Developer > Debug 
 1. Bij “Profiler” zet je het op “Yes“. 
 1. Ga via de Magento Admin naar: 
  System > Configuration > ADVANCED > Developer > Developer Client Restrictions  
 1. Zorg dat het vakje hier leeg is. 
 1. Vergeet niet om deze twee settings ook even te checken als je links boven de ‘Configuration Scope’ op de specifieke Store View zet. 
 1. Ga vervolgens via de front-end naar de pagina die traag is. 
 1. Onderaan de pagina komt een heel tabel tevoorschijn met informatie over de Magento-onderdelen. Kopieer deze naar Excel. Werkt het niet goed? Probeer het dan vanuit Internet Explorer. 
 1. Sorteer in Excel de tabel op de kolom “Time”, aflopend. Nu kan je direct zien hoeveel tijd een onderdeel heeft gekost. Let hier wel op dat sommige onderdelen weer andere onderdelen kunnen bevatten. Dat is helaas niet te zien in de tabel. 
 1. Bekijk de tabel van boven naar beneden. Wanneer je de tijd na een bepaald onderdeel veel kleiner ziet worden, is dat onderdeel waarschijnlijk de boosdoener. Het onderdeel neemt dan zelf veel tijd in beslag. 

Een voorbeeld van vrij algemene dingen zie je hieronder. Deze bevatten nog andere onderdelen en zijn meestal niet de boosdoener. 

mage
mage::dispatch::routers_match 
mage::dispatch::controller::action::* 
frontend/default/*/template/page/*columns-left.phtml 

Julian Varwijk - Marketing duizendpoot

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!