Wat kost snelle WordPress hosting?

Webhosting
Danny, 21 juli 2019

Websitehosting is als water uit de kraan: je moet erop kunnen rekenen. We beschouwen internet in Nederland bijna als nutsvoorziening. Ook van hosting verwachten we dat het onze website altijd online houdt. En als de website online is, moet hij lekker snel reageren. 

Is je website langzaam, dan devalueert alles wat je op die website vertelt of aanbiedt. Een belangrijk onderdeel in die snelheid is je hosting. Generieke website hosting is hosting die voor alle soorten sites redelijk geschikt is. Je vindt dit al tussen de 2,50 en 10 euro per maand. Snelle WordPress hosting is soms wat duurder: tot 15 euro per maand. Je krijgt dan in de meeste gevallen generieke hosting, met daarop automatisch een WordPress installatie. Soms zijn er nog wat extra’s, speciaal afgestemd op WordPress. En dan is nog er snelle Managed WordPress hosting vanaf 35 euro per maand. Waarom? Omdat dan extra meerwaarde wordt geleverd. In deze blog leggen we uit wat die meerwaarde is.

Managed WordPress hosting vs. generieke hosting

Er wordt veel WordPress hosting aangeboden. Deze hosting verschilt niet van het reguliere hostingaanbod; het is niet echt snel en niet gemanaged. Wanneer hosting onder de 10 euro per maand aangeboden wordt, heb je hiermee te maken. 

Er zijn hosters die het onderhoud van de updates doen in WordPress, maar weinig of niets aan de configuraties doen. Ook dat zie je terug in de prijs. Het daadwerkelijke configureren, tweaken en managen van je WordPress vraagt om expertise en is daarom veel waard.
Aan de prijs merk je doorgaans dus al of je bij een generieke of een daadwerkelijk gespecialiseerde hosting partij bent. Voor welke vorm van hosting je kiest, hangt af van het belang van je online aanwezigheid.

Loop geen risico met goedkope hosting

Bedrijven die met hun website hun geld verdienen of bij wie de online aanwezigheid echt van essentieel belang is, snappen dat ze geen risico moeten lopen met goedkope hosting. Zij weten dat de zoekresultaten in Google grotendeels door snelheid worden bepaald. Zij ondervinden dagelijks dat een groot percentage van de bezoekers op hun website afhaakt bij een extra laadtijd. Dan betaal je graag meer voor meer conversies en betere zoekresultaten. 

Dedicated Managed WordPress hosting

Dedicated Managed WordPress hosting begint bij Savvii vanaf 35 euro per maand. Savvii is specialist in de dienstverlening voor snelle website hosting, uitsluitend voor WordPress. Het is de snelste, veiligste en meest stabiele hosting die je kunt krijgen voor je site. En daarbovenop levert Savvii diepgaande support rondom deze WordPress hosting. Bij Savvii krijg je géén e-mail en géén domeinnaam. Dat is een bewuste keuze. Dit maakt Savvii dé specialist voor WordPress hosting.

Savvii levert, afhankelijk van de klantvraag, ook diensten van honderden euro’s per maand. Bijvoorbeeld wanneer je site grote pieken in bezoekersaantallen heeft.  Onmisbaar wanneer er bijvoorbeeld een grote reclamecampagne loopt of wanneer je een webshop hebt en campagnes voert.

Meerdere prijspakketten voor WordPress hosting

Hoewel er meerdere pakketten zijn, biedt Savvii twee soorten hosting. Er is shared hosting, dus jouw website samen met andere partijen op één server. Generieke hosters bedienen zo wel 400 tot 1000 websites op een server. Savvii plaatst slechts een fractie van dat aantal én zorgt per website voor een begrenzing zodat klanten geen last hebben van elkaars sites. Savvii levert dit al vanaf 35 euro per maand. Je website draait dan direct stabieler, veiliger en sneller. 

De tweede hosting-variant is VPS hosting. Daarbij krijg je een server voor jezelf. Een dienst vanaf 79 euro per maand die nog sterker is qua security en performance en die meer caching mogelijkheden biedt.

Kosten WordPress hosting afhankelijk van wensen

De kosten van WordPress hosting zijn uiteindelijk erg afhankelijk van wat je nodig hebt voor je website. Wil je alles gemanaged hebben, voor security maximaal dichtgetimmerd zijn én wil je de performance van de website zo optimaal mogelijk? Dan hangt er een ander maandbedrag aan WordPress hosting dan wanneer de eisen niet zo hoog zijn. Ga hierover met je WordPress hoster in gesprek zodat je samen uit kunt zoeken wat nodig is en wat niet.

Wil je meer weten over wat dedicated WordPress hosting kost, bekijk dan hier de prijspakketten van snelle en veilige Managed WordPress hosting van Savvii. 

Danny Feskens - Opgeleid als Docent Geschiedenis, jaren ervaring in de sales en autodidactisch aan de slag gegaan met webdesign.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!