Weekupdate week 45

Savvii Updates
Gijs Hovens, 8 november 2013

Het is een beetje rustig geweest de laatste tijd wat betreft weekupdates. Dat wil niet zeggen dat we hebben stilgezeten bij Savvii, integendeel zelfs.

We hebben de laatste weken steeds meer klanten mogen verwelkomen. Echter hebben we ook veel vragen gekregen over het hosten van veel kleine sites. We hebben geluisterd en onze prijzen aangepast zodat het nu mogelijk is om meerdere sites in één pakket te draaien (vanaf pakket 2). Verder hebben we natuurlijk de WPmeetup Nijmegen georganiseerd.

Gezien de instroom van nieuwe klanten is het inmiddels steeds belangrijker om de provisioning van sites en servers te automatiseren. Hier zijn we de afgelopen tijd druk mee geweest en dat zal ook nog enkele weken zo blijven. De tool die we hiervoor inzetten is opscode chef. Chef maakt gebruik van ‘recepten’ uit ‘cookbooks’ die definiëren hoe een bepaalde servers of applicaties geconfigureerd dienen te worden en zorgt vervolgens ook voor de uitrol van die configuratie.

Chef SCRUM

Bij het automatiseren van processen is het extra belangrijk om goed vast te leggen wat er waar gebeurt. Daarom zijn we parallel aan chef bezig met een logging systeem gebaseerd op CouchDB. Een logging systeem genereert ontzettend veel platte berichten zonder veel onderlinge relaties. Een NoSQL db als CouchDB is uitermate geschikt om dergelijke data snel te kunnen verwerken. Daarnaast laat CouchDB zich makkelijk repliceren over meerdere servers, en dat laatste is nodig in onze omgeving.

Dit logging systeem gaat voor onze klanten inzichtelijk maken wat er allemaal gebeurt rondom hun wordpress: Updates van plugins, backups, security meldingen vanuit Sucuri, enz.

Zodra we bovenstaande af hebben gaan we aan de slag met de staging omgeving. Op die manier gaan we dan van Minimum Viable Product naar Product 😉

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!