WordCamp Frankfurt – Recap

Savvii op pad
Maik Gruppen, 15 september 2016

De zomervakantie is voorbij en dat betekent dat het WordCamp-seizoen weer is begonnen. Als opwarmer voor WordCamp NL zijn we afgereisd naar Duitsland voor WordCamp Frankfurt.

 

Zaterdag 3 en zondag 4 september was het tijd voor WordCamp Frankfurt. Omdat we met Savvii hard groeien binnen de Duitstalige WordPress-community hebben we dit evenement gesponsord en waren we met vier man goed aanwezig. Niet alle collega’s spreken vloeiend Duits, maar gelukkig heeft de organisatie hier rekening mee gehouden door ook Engelstalige talks te organiseren.

Keynote op WordCamp Frankfurt

De dag werd afgetrapt met de keynote van Caspar Hübinger. Caspar is ontwikkelaar en maakt deel uit van het supportteam van de door ons zeer geliefde snelheidsplugin WP Rocket. Caspars keynote ging over genderbewust taalgebruik in de Duitse vertaling van WordPress. Het Engelse woord voor gebruiker User wordt vertaald naar het mannelijke woord Benützer, terwijl het Duits ook Benützerin kent voor vrouwelijke gebruikers.

Caspar signaleerde niet alleen het probleem, maar hij werkt ook aan een oplossing. Met het project Stringintelligenz draagt hij bij aan het genderneutraal maken van de Duitse vertaling. Deze inspanning van Caspar en zijn team helpt het gebruiksvriendelijker maken van ruim 1,2 miljoen actieve Duitse WordPress-installaties.

We are MySQL – Datenbanken auf Live und Testsystemen

Na een korte koffiepauze begon de dag op WordCamp Frankfurt. In totaal waren er zaterdag 15 talks, verdeeld over drie zalen. Christoph Daum, zelfstandig ontwikkelaar, had een oplossing voor database synchronisatie die je kunt gebruiken in een OTAP-straat. Na een korte introductie liet Christoph ons meekijken hoe het werkt.

Automattic & WordPress erklärt

Na de lunch schoven we aan bij de talk van Konstatin Obenland. Konstantin is geboren in Duitsland, maar woont en werkt ondertussen in Californië bij Automattic. Hij is betrokken bij WordPress als core-ontwikkelaar. Tijdens de interactieve talk ging Konstantin geen vraag uit de weg over de relatie tussen Automattic en WordPress.  Zo is een groot misverstand dat Automattic het bedrijf achter WordPress is. Automattic beheert alleen WordPress(.com) en niet WordPress(.org). Wil je meer weten over Automattic? Bekijk dan de talk van Konstatin of lees dit artikel (NL) over Automattic gepubliceerd door WPLounge.

De Duitstalige video vind je hier.

Live site reviews

In Frankfurt zagen we uiteraard ook de bekende gezichten van onze vrienden van Yoast. Michiel Heijmans, een van de partners van Yoast, deed live site reviews voor sites aangedragen door het publiek. Een variëteit aan sites kwam voorbij, van WooCommerce shops, receptenblogs en hobby sites. Michiel nam je mee in zijn gedachtenproces en deelde enkele best practices. De Engelstalige video vind je hier.

The remote agency toolbox

Petya Raykovska is een bekende naam in de WordPress-wereld. Ze was betrokken bij de organisatie van de afgelopen drie WordCamps Europe, is een teamleider van het WordPress-vertaalteam Polyglots. De talk van Petya ging over de tools en manier van werken bij haar werkgever Human Made. Human Made is een remote working agency. Dit betekent dat de collega’s van Petya over de hele wereld verspreid zijn en elkaar slechts enkele keren per jaar face-to-face ontmoeten. De Engelstalige talk vind je hier.

Working with an enterprise client

Maciej Swoboda is partner van een Pools bureau. Ze zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van plug-ins. Dat bleef ook voor de grote partijen in Polen niet onopgemerkt. Maciej nam ons mee in wat er komt kijken bij het samenwerken met een grote klant. De Engelstalige talk vind je hier.

We hadden al veel zin in WordCamp NL, maar na WordCamp Frankfurt zijn de kriebels alleen maar toegenomen. Het event is al volledig uitverkocht, houd ticketswap in de gaten of er nog kaarten worden aangeboden. Hopelijk zien we je het weekend van 14 oktober in Utrecht!

WordCamp Frankfurt

Maik Gruppen - Maik is super gepassioneerd over WordPress, development en ondernemen. Wat hij leert deelt hij graag met de community.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!