WordCamp Nijmegen – interview Leonie Huijs [Vooruitblik]

Webhosting
Timo, 4 september 2019

Als warmloper naar WordCamp Nijmegen 2019 interviewen wij een aantal personen die zich inzetten voor de editie van dit jaar. Van sprekers die hun kennis komen delen tot organisatoren die zich belangeloos inzetten voor de WordPress-community. We trappen af met onze eigen Leonie Huijs. Als office manager zorgt Leonie er bij ons op kantoor voor dat alles op rolletjes loopt. Hetzelfde probeert ze nu voor elkaar te krijgen binnen de organisatie van WordCamp Nijmegen.

Savvii Leonie

Wat is er zo speciaal aan WordCamp Nijmegen en waarom zet jij je hiervoor in?

Veel bedrijven in de regio zijn met hun diensten en producten gericht op WordPress of maken er gebruik van. Er is dus eigenlijk sprake van een eigen regionale WordPress-community. Tijdens het evenement komen al deze bedrijven en WordPressfanaten samen. Je ziet waar iedereen mee bezig is en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn. Dé uitgelezen kans voor iedereen om kennis te vergaren en met elkaar in contact te komen. Binnen de community draagt iedereen op zijn eigen manier bij aan WordPress als geheel. Dit open-source principe vind ik bijzonder en daarom doe ik hier graag aan mee.

Hoe belangrijk is het voor Savvii om deel te nemen aan WordCamps?

‘Het bestaansrecht van Savvii hebben wij als hostingprovider te danken aan WordPress. Wij waren de eerste gespecialiseerde WordPress hostingpartij in Europa. Door ons te richten op deze nichemarkt zijn wij onlosmakelijk verbonden aan dit CMS. Het is dan ook een van onze speerpunten om terug te geven aan de community. Dit doen we door aanwezig te zijn op verschillende WordCamps maar ook door onze medewerkers actief in te zetten op contributor days. Onze filosofie is dat wanneer we met z’n alle inzet tonen en succes delen, we daar als community met z’n alle ook de vruchten van zullen plukken.’

ROC Plaza

Waarom moeten klanten die gebruik maken van onze hostingsservices deelnemen aan het evenement?

‘We hebben een mooie line-up van sprekers klaarstaan waar voor iedereen iets interessants bij zit. Mensen uit de marketing kunnen bijvoorbeeld aanschuiven bij de talk over de nieuwste ins en outs over SEO-tekstgebruik. Of ze kunnen de presentatie over de kracht van videomarketing bijwonen. Developers kunnen naar de talk over A/B testing en daarna deelnemen aan de masterclass over het gebruik van ‘hooks’ bij codering; deze workshop zal een uur duren. Aan het eind van de dag is er tijdens de borrel natuurlijk nog tijd om met elkaar van gedachten te wisselen. Veel van de uitgenodigde sprekers zullen hier al borrelend bij aanwezig zijn.’

‘Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een goodiebag cadeau met leuke merchandise. Voor de échte goodiehunter is het dan nog lang niet afgelopen. Iedereen kan meedoen aan onze sponsortour waarbij bedrijven zichzelf op het sponsorplein voorstellen aan bezoekers. Zo leer je de bedrijven achter ieder product of dienst kennen – én – is er voor de doorgewinterde goodiehunter nog extra merch te scoren bij de bedrijfsstands.

WordCamp Nijmegen

Bron: Orange2000

Heb jij je ticket voor WordCamp Nijmegen 2019 al binnen?

Bestel

 

Timo Kuijpers - Timo Kuijpers - Voormalig journalist die het schrijven nog niet verleerd is. Timo verdiept zich vandaag de dag liever in marketing en WordPress. Doordeweeks drinkt hij proteïne shakes. In het weekend drinkt hij bier. Heeft geen bierbuik of sixpack – wellicht dat beide brouwsels elkaar tegenwerken.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!