WordCamp Utrecht 2017 [Recap]

Savvii op pad
Milou de Kleijn, 1 december 2017

Een groot deel van het Savvii team was afgelopen weekend bij WordCamp Utrecht te vinden. Zowel sales, marketing, techniek als support waren vertegenwoordigd. Hieronder een impressie van deze WordCamp én twee van de vele interessante talks.

Aangezien er spoorwerkzaamheden plaatsvonden, vertrokken we ’s ochtends vroeg met de snelbus of de auto richting Utrecht. Eenmaal op Hoog Catharijne aangekomen werden we vrolijk onthaald door de vrijwilligers die ons vol enthousiasme de weg wezen naar Seats2Meet, de locatie voor deze WordCamp.

Op Twitter lieten we onze volgers weten welke Savviista’s aanwezig waren en hielden we iedereen op de hoogte van onze belevenissen. Ook tijdens de volgende WordCamps, zoals WordCamp Noord Nederland (9 en 10 februari) en WordCamp Antwerpen (2 en 3 maart), kun je Savvii op deze manier volgen.

Conference Day

Zowel de zaterdag- als de zondagochtend waren gereserveerd voor de Conferance Day. Elke WordCamp is gevuld met interessante talks van experts op allerlei gebieden, uit alle hoeken van de wereld. Tijdens WordCamp Utrecht werd onder andere gesproken over het gemeenschapsgevoel binnen de WordPress community en de toekomst van WooCommerce. Ook werden er tips gegeven aan startende ondernemers en vonden er specifieke en technische talks plaats. Bijna allemaal even pakkend en interessant, maar twee van deze talks staken er met kop en schouder bovenuit:

Onconventionele manieren om je WordPress website te versnellen – Theo van der Zee

Mijn absolute favoriet was de uitgebreide en praktische talk van Theo van der Zee over weinig bekende manieren om je website sneller te maken. We hoeven natuurlijk niet meer uit te leggen waarom snelheid zo belangrijk is en wat we bij Savvii er allemaal aan doen om dit te bereiken. Dit zijn twee van Theo’s meest effectieve manieren om je website sneller te maken:

Lazy loading

Als je een website hebt met veel afbeeldingen onder de vouw die toch worden ingeladen, zorgt dit voor een langere laadtijd van de pagina. Lazy loading zorgt ervoor dat deze afbeeldingen pas geladen worden wanneer een bezoeker naar beneden scrollt en dus pas zichtbaar worden. Theo raadt hiervoor BJ Lazy Load aan.

Trailing slashes

Een trailing slash is de “/” aan het einde van een URL. Folders dienen wél een trailing slash te hebben, maar files niet. Folder trailing slashes kun je eventueel forceren met een 301 redirect.

Als je benieuwd bent naar alle zes de tips van Theo, bekijk dan hier zijn volledige talk.

General Data Protection Regulation – Arnoud Engelfriet

Op 25 mei 2018 treedt in heel Europa een wet in werking die bepaalt hoe men met privacygevoelige gegevens om dient te gaan: de General Data Protection Regulation (GDPR). Dit heeft gevolgen voor websites die persoonsgegevens van bezoekers opslaan. Arnoud Engelfriet legde in zijn talk haarfijn uit wat voor effect dat voor een website-eigenaren heeft en welke maatregelen je dient te treffen. Snel een overzicht van waar je op moeten letten? Lees dan ons blogartikel over GDPR.

 

Savvii Slide show

Onze huisfotograaf Bas (De Man met de Hoed – die overigens ook helpt met het organiseren van WordCamp Retreat Soltau) heeft het hele weekend plaatjes geschoten. Deze waren te zien in de Savvii Slide Show die tussen de twee speaker rooms werd getoond.

 

 

Contributor Day

De tweede dag vloeide na de lunch over in de Contributor Day: voor ieder wat wils. Al snel ontstonden er groepjes voor, onder andere WordPress core, Polyglots, marketing en community. Toch liet een aantal deelnemers de werkzaamheden al gauw even liggen voor de interactieve workshop van onze reizende consultant Maik. Na een verhaal dat begon met enkele boeiende geschiedenislessen, werden de deelnemende ondernemers gestimuleerd om na te denken over hoe zij hun omzet willen vergroten. En of zij dit eigenlijk wel op een manier doen, die zij zelf het meest ideaal vinden.

Eenmaal teruggekomen van de workshop liepen de andere contributor sessies tegen het einde. De laatste Savvii-stroopwafels werden uitgedeeld. Na iedereen gedag te hebben gezegd, vertrokken we weer richting Nijmegen. We kunnen tevreden terugkijken op een geslaagd weekend waarin we veel kennis hebben opgedaan over de verschillende disciplines binnen de WordPress community!

Tot volgend jaar bij WordCamp Noord-Nederland!

Milou de Kleijn - Milou is afgestudeerd in de bedrijfscommunicatie en in het bezit van een master Communicatiewetenschap. Ze houdt zich bezig met uiteenlopende communicatievraagstukken en is een professional op het gebied van social media marketing en contentmarketing.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!