WordPress 4.5: Wat is er nieuw?

WordPress
Gijs Hovens, 22 april 2016

Vorige week is WordPress 4.5 uitgekomen. Volgens de traditie ook weer genoemd naar een jazz-musicus, in dit geval “Coleman” naar Coleman Hawkins. Versie 4.5 heeft betrekkelijk weinig grote veranderingen. Helaas is de volledige REST API integratie nog niet opgenomen. Naar verwachting wordt deze pas in versie 4.7 geïntegreerd in WP core. In de codex vind je alle veranderingen netjes op een rij.

De veranderingen die je het vaakste zult tegenkomen zijn het inline toevoegen van links en het gebruiken van de  horizontal line en <code>  formatting shortcuts. De eerste maak je met drie streepjes (---). Deze laatste gebruik je door `jouw code hier` om een stuk tekst te zetten.

wordpress 4.5 the cyclone

Ook onder de motorkap is het een en ander verbeterd. Zo worden de plaatjes die je upload nu meer gecomprimeerd (van kwaliteit ’90’ in eerdere versies naar ’82’ in WordPress 4.5). Dit scheelt flink in de bestandsgrootte maar is nauwelijks zichtbaar voor een bezoeker.

In het ‘customizer’ scherm onder de menu optie ‘weergave’ heb je nu de mogelijkheid om je site te previewen in een desktop, tablet en mobile variant.

Er zijn nog meer optimalisaties maar daar merk je als gebruiker weinig van. Deze zitten bijv. in het verbeteren van de thema preview functionaliteit.

Wij starten in de week van 25 april met het updaten van onze klanten die auto-updates aan hebben staan. Wij wachten altijd enkele weken met updaten. Plugin en thema ontwikkelaars krijgen daardoor de kans even de kans  om compatible te zijn met de nieuwe core versie.

 

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!