WordPress 4.7 “Vaughan” is uitgekomen

WordPress
Benoit Gütz, 9 december 2016

Deze week is WordPress 4.7 uitgekomen met de naam “Vaughan”. De versie is vernoemd naar de beroemde Jazz zangeres Sarah Vaughan. WordPress 4.7 is een grote release met heel veel verbeteringen! Te veel om allemaal te behandelen in dit bericht, daarom een overzicht van de belangrijkste veranderingen.

Nieuw standaard thema & demonstratie content

WordPress 4.7 komt met het nieuwe standaard thema Twenty Seventeen. Dit thema is speciaal voor bedrijven ontworpen. Het heeft de nodige functionaliteiten om je site eenvoudig te personaliseren en er is veel rekening gehouden met hoe het eruit komt te zien in diverse talen en op verschillende apparaten.

Nieuw is ook dat thema’s al ingevuld kunnen worden met demonstratie content. Zo krijg je een goed idee waar je je adres informatie moet invullen of waar je de links naar jouw social media accounts moet plaatsen.

Rest API endpoints

De grootste verandering is de langverwachte Rest API. Deze API maakt het voor andere applicaties mogelijk met een WordPress site te interacteren op het gebied van posts, comments, users, settings en meer! Zo zouden mobile apps gebouwd kunnen worden waarbij data uit een WordPress site opgehaald wordt en naar een WordPress site wordt weggeschreven. WordPress heeft een uitgebreid handboek geschreven over de Rest API.

Video Headers

Je kent ze wel, die sites met een video bovenaan de pagina. Dat is nu ook makkelijker mogelijk in WordPress 4.7, bijvoorbeeld in het nieuwe Twenty Seventeen thema. Ons advies is er om er vanuit usability en laadtijd oogpunt zéér spaarzaam mee om te gaan.

Veranderingen in de editor

Er zijn een aantal zaken in de editor gewijzigd en toegevoegd om de usability te verbeteren. Zo zijn verschillende toolbar buttons op een meer gebruiksvriendelijke manier gerangschikt en zijn er verschillende sneltoetsen toegevoegd voor een aantal tools.

wordpress4.7_editor

Dashboard in een eigen taal

Het is nu mogelijk om het dashboard in een andere taal te laten zien dan de website. Handig als niet iedereen die in de WP-admin komt de taal van de front-end machtig is. Zo is dit voor ons ideaal bij onze Duitse site.

PDF Thumbnails

Heel veel websites bieden PDF’s ter download aan. In de media bibliotheek kun je nu een preview thumbnail zien van je PDF bestanden! Dat maakt het veel makkelijker om het juiste bestand te herkennen.

Overige features

Er zitten nog vele andere features in WordPress 4.7. Kijk voor volledige lijst met features op https://codex.wordpress.org/Version_4.7.

Updaten door Savvii

Zoals altijd wachten wij enkele weken met het updaten van onze klanten naar de volgende major release. Dat geeft plugin makers de tijd om hun plugins compatible te maken. Je kunt zelf natuurlijk al eerder upgraden, wij raden je dan aan om van tevoren een snapshot back-up te maken. Wij voeren de update uit in de week tussen kerst en oud & nieuw.

Daarnaast is het mooi om te kunnen melden dat een patch van onze collega Choong is opgenomen in WordPress 4.7. Deze patch heeft hij tijdens de Contributor Day van WordCamp Nederland gemaakt.

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!