Recap WordPress Meetup Rotterdam – 14 September

Savvii op pad
Gijs Hovens, 16 september 2015

De WordPress meetup Rotterdam was weer top! Jaime van level level opende de WPM010. Op deze meetup stond een tech talk en een business talk op de planning. Appie Verschoor van NRC opende de tech talk en ikzelf sloot de avond af met de business talk. Er waren ongeveer 50 mensen aanwezig en de sfeer was absoluut goed.

Tech Talk: Appie Verschoor – Een kijkje achter de schermen bij de NRC

Appie gaf een kijkje achter de schermen bij de NRC. De NRC site is in WordPress gebouwd, toch? Nee! Iedereen die dat beweert heeft het bij het verkeerde eind. De pagina’s worden in HTML opgebouwd en enkel het CMS is WordPress. Dat betekent dat auteurs en journalisten wel in WordPress werken maar de bezoekers van de site geen WordPress site bezoeken. Deze oplossing resulteert in een stabiele omgeving met veel snelheid.

Het development team van NRC is dan ook van mening dat “wanneer je een groot publiek hebt, dat WordPress aan de voorkant vrijwel onmogelijk is omdat je telkens down gaat bij iedere piek aan pageviews.” Dit heeft dus veel voordelen voor een krant als NRC (met veel piekverkeer), de nadelen zijn dat ze veel eigen plugins hebben moeten schrijven en dat deze niet in de repository van WordPress gezet kunnen worden.

Het was een leerzame en interactieve sessie waarin een interessante oplossing is gepresenteerd voor bedrijven die WordPress willen inzetten in een omgeving met héél veel piekverkeer en die toch gebruik willen blijven maken van de intuïtieve back-end.

Business Talk: Rogier Gigengack – Building Bridges Between Businesses

Rogier op WordPress Meetup Rotterdam

Het doel van mijn talk was om de aanwezigen te inspireren om nieuwe kansen te zien welke leiden tot meer omzet. Ik heb dat zo tastbaar mogelijk proberen te maken door hier een 4-tal stappen in te benoemen en omschrijven.

Stap 1 Building: Bekijk aan welke producten en diensten jouw opdrachtgever behoefte kan hebben. En dan naar alle behoeften, niet alleen die waar jij nu al in kan voorzien.

Stap 2 Bridges: Bekijk welke van deze producten en diensten je zelf kunt aanbieden en welke niet. Als je ze zelf niet kunt of wil aanbieden, ga dan opzoek naar partners die je vertrouwt en die deze diensten wel aanbieden. Je eigen netwerk is de eerste plaats om te zoeken.

Stap 3 Between: Zorg ervoor dat je deze producten en diensten concreet kunt gaan aanbieden naar jouw opdrachtgever en dat je hier gezonde marges aan overhoudt. Dit kan o.a. via kickback fees, white-label oplossingen of het simpel gunnen van business aan elkaar.

Stap 4 Businesses: Deze stap is het resultaat van de vorige stappen, namelijk dat je maximaal rendement per opdracht eruit gaat halen.

Achteraf bleven er veel mensen om te netwerken en te borrelen. De sfeer was zeer aangenaam en er kwamen nog veel vragen en opmerkingen over beide talks tijdens de borrel.

Wil je de volgende keer ook aanwezig zijn op deze meetup? Of ben je benieuwd of er een bij jou in de buurt is? Bekijk dan dit overzicht van Nederlandse WordPress meetups en word lid van de groepen.

 

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!