Recap WordPress Meetup Utrecht – 17 september 2015

Savvii Updates
Benoit Gütz, 17 september 2015

Het is duidelijk meetup seizoen, na Nijmegen en Rotterdam was er gisteren de WordPress Meetup Utrecht. Ieder kwartaal organiseert Manuela van Weblish hier een leerzame meetup. Dit keer waren er twee interessante talks. Een presentatie over hoe je je klanten blij kan maken met een WordPress versie die een leek kan begrijpen en een duidelijke uitleg over hoe je je website zo goed mogelijk kan beveiligen.

Maak je klanten blij met een WordPress versie die ze begrijpen.

Door Chris Vermeulen van SwiftyLife

Chris op WordPress Meetup Utrecht

Je kent het vast wel, een oud omaatje die geen enkel benul heeft van welke knoppen wat betekenen op die afstandsbediening met 40 knoppen. Zo voelen een hoop eindgebruikers zich ook. Een loodgieter of een bakker op de hoek wilt zich gewoon bezig kunnen houden met zijn werk en niet met allerlei menu’s en knoppen. Ze zien al gouw door de bomen het bos niet meer. Nou kan je natuurlijk een mini workshop geven, een handleiding meegeven na oplevering van de site. Maar toch is dit niet de oplossing. Gelukkig is er nu een speciale plug-in voor die eindgebruikers, namelijk SwiftySite. SwiftySite verbergt het WordPress admin panel en laat alleen maar de knoppen zien die de eindgebruiker nodig heeft en begrijpt. Chris laat ons live zien hoe SwiftySite precies werkt.

 

Een paar weetjes over SwiftySite

  • volledig geoptimaliseerd voor Google
  • voor een webdeveloper is het nog steeds mogelijk om in het gewone WordPress dashboard te werken
  • bestaat uit 1 theme en 2 plug-ins (inhoud / pagina’s beheren)
  • standaard sjablonen gebaseerd op kvk categorieën
  • alles wordt automatisch opgeslagen na een handeling
  • SwiftySite is zowel gratis als betaald te gebruiken

12021730_10153012112456039_2075068664_n

Security binnen de organisatie

Door Edwin Siebel van Yard

CPC8K2gWsAA2GNU

Yard is een allround internet bedrijf uit Utrecht en tegenwoordig ook uit Amsterdam. Als je site gehackt wordt is het natuurlijk erg vervelend. Edwin geeft een presentatie waarin hij uitlegt hoe je dat voorkomt. Slechts 22% van alle WordPress sites zijn up-to-date. Mede hierdoor is het zo dat er vandaag de dag 50.338 sites gehackt zijn. Dit zorgt er natuurlijk voor dat WordPress een slechte naam krijgt. Gelukkig zijn er een hoop dingen die je zelf kan doen om je site optimaal te beschermen. Voor alle code wil ik je verwijzen naar de presentatie van Yard.

 

Tips voor het beveiligen van je site

  • dagelijkse backups (standaard bij Savvii)
  • SSL certificaat (dit is ook goed voor je zoekmachine ranking)
  • sFTP of SSH (sFTP is standaard bij Savvii)
  • anti brute force plug-ins zoals bijvoorbeeld BruteProtect (bij Savvii niet nodig)
  • security plug-ins zoals bijvoorbeeld wordfence en ithemes
  • sucuri service voor active monitoring, scanning, cleaning en preventie
  • pc malware kun je tegen gaan door een antivirus programma, keyloggers en firewalls.
  • goed wachtwoord! Zorg dat deze niet makkelijk te kraken is. Zorg voor een lang wachtwoord of random woorden/cijfers.

Wil jij volgende keer ook aanwezig zijn bij de meetup in Utrecht? Meld je dan nu aan op meetup.com en blijf op de hoogte van de volgende WordPress Meetup in Utrecht. Ben je benieuwd waar er nog meer WordPress meetups georganiseerd worden? Bekijk dan de complete lijst.

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Er is 1 reactie

Robert Heessels

17 september 2015

Goed verslag! Thanx.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!