Recap WordPress Meetup Zwolle – 13 oktober 2015

Savvii op pad
Lucas Prigge, 14 oktober 2015

WordPress Meetups blijven razend populair. Dinsdag 13 oktober mocht WordPress Meetup Zwolle haar debuut maken. Dankzij de toplocatie, interessante sprekers en strakke organisatie beloofde het op voorhand al een succes te worden.

Hoewel het de eerste Zwolse meetup was na een lange tijd, hing er gelijk een vertrouwde sfeer dankzij de enthousiaste deelnemers. Het was al snel duidelijk – Zwolle wordt een vaste etappe in de Tour de WordPress.

De rattenvanger van WordPress

Floris P. Lof van trimm trapte af met een inspirerende talk voor websitebouwers die zich niet aan code wagen en daardoor veel kennis en kwaliteit mislopen. Deze zogeheten configurators zouden zich eens in de code achter WordPress moeten verdiepen, aldus Floris. Hiervoor zijn er veel handvatten beschikbaar – laat je dus niet intimideren als je nog geen voorkennis hebt!

Hoe kun je je als webbouwer dan wegwijs maken in de code? Floris beveelt de volgende volgorde aan:

  1. begin met het bewerken van bestaande thema’s
  2. probeer daarna zelf iets te bouwen
  3. als je niveau dan echt op peil is kun je aan de slag met theme frameworks zoals Genesis

Ten slotte nog een kleine opdracht die we ook graag aan onze lezers doorgeven: zoek op wat Capital_P_dangit is. Het schijnt een van de belangrijkste functies in WordPress te zijn. 😉

Thinking outside the box model

Na de gezellige pauze was het tijd voor Luc Princen van Chef du Web. Hij gaf een fascinerende introductie in Flexbox. Deze CSS module maakt werken met CSS veel efficiënter, effectiever en prettiger.

Drie centrale voordelen van Flexbox werden belicht. De distribution, alignment en ordering van elementen. Dankzij een live demonstratie werd voor iedereen in de zaal duidelijk dat Flexbox een developer op deze gebieden enorm veel frustratie kan besparen. Veel aanwezige developers zijn dan ook geïnspireerd om hier mee aan de slag te gaan.

Het onbekende en voor sommigen prille karakter (onterecht overigens, aangezien het al sinds 2009 in ontwikkeling is) van Flexbox speelde dan ook geen rol meer.

Wil je ook inspiratie opdoen? De slides van Floris en Luc zijn hier terug te vinden. Liever volgende keer ook aanwezig zijn bij WordPress Meetup Zwolle? Meld je dan nu aan op Meetup.com.

Lucas Prigge

Er is 1 reactie

Luc

14 oktober 2015

Dank voor de samenvatting guys!

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!