WordPress versie 4.3 beschikbaar

WordPress
Gijs Hovens, 19 augustus 2015

Gisteren is WordPress versie 4.3 uitgekomen. Volgens de traditie ook weer genoemd naar een jazz-icoon, deze keer “Billie” naar Billie Holiday.

De verbeteringen zijn deze keer relatief weinig zichtbaar.

Een van de belangrijkste verbeteringen is het proces van wachtwoorden aanmaken en aanpassen. WordPress stuurt geen wachtwoorden meer via de mail maar laat je op de site zelf een sterk wachtwoord zien. Overigens kun je deze nog wel zelf aanpassen.

Handig is de nieuwe feature om je site icons via WordPress te beheren. De site icon is het kleine icoontje wat je in je browser tab, in je bookmarks en in het start-scherm van je mobiel ziet.

WordPress focust al een tijdje op het steeds makkelijker en sneller schrijven van je content. De laatste verbetering is het feit dat je headers via een # met een nummer kunt kiezen. Bullet lists kun je aanmaken door een * te gebruiken.

Als laatste grote punt kun je nu aanpassingen in je menu doen via de customizer. Je krijgt dan ook eerst een preview die je kunt controleren voordat je de aanpassingen live zet.

In de codex vind je meer details over de aanpassingen in WP 4.3.

Ben je klant bij Savvii en heb je core updates aanstaan? Dan zullen wij binnen enkele weken deze update uitrollen. Zo hebben pluginmakers de tijd om hun plugins aan te passen aan de nieuwe versie.

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!