WordPress Meetup Nijmegen Juni – Recap

Savvii op pad
Benoit Gütz, 22 juni 2016

Deze maand stond de WordPress Meetup Nijmegen Juni op het programma. De zaal zat weer goed vol en deze keer mochten we Mischa Coster verwelkomen. Hij nam de keynote voor zijn rekening. Taco leidde de avond in met wat algemene community nieuws: zo zijn er o.a. nog vrijwilligers nodig voor WordCamp Nederland (geef je op!).

Keynote

Mischa Coster is mede-oprichter en Chief Psychology Officer (CPO) van Grey Matters. Hij vertelde dat elk bedrijf minimaal één psycholoog in dienst moet nemen. Niet voor het eigen personeel maar juist om processen, producten en diensten te verbeteren en deze beter te kunnen vermarkten. Ook legde hij uit op welke manier mensen keuzes maken en dat 95% tot 99% van alles keuzes die je op een dag maakt, onbewust verwerkt worden.

Hierna kwam Mischa met een aantal prikkelende concrete voorbeelden waarin hij heel de zaal liet nadenken. Zo vertelde hij welke effecten bepaalde manieren van communiceren kunnen hebben, zoals het effect van het getal 9 in prijsstellingen. Ook gaf hij voorbeelden op welke manieren je gedrag van klanten kunt beïnvloeden. Op een juiste en nette manier, geïnspireerd op de strategieën van Robert Cialdini.

Na een korte pauze konden de bezoekers kiezen tussen twee verschillende tracks: De Tech-track over het bouwen van een vertalingsworkflow voor een JavaScript library in een plugin, gegeven door Anton Timmermans. Daarnaast de Business-track over het aantal geoffreerde versus gewerkte uren bij webbureaus, gepresenteerd door Koen Hendrickx.

Tech Track

Anton Timmermans is software architect bij Yoast en is de projectleider van YoastSEO.js. Hij vertelde hoe je om kunt gaan met het vertalen van strings in de JavaScript van je plugin. Bekijk zijn slides.

Business Track

Koen Hendrickx is co-founder van Webbio. Zijn talk ging over het zakelijk dilemma met betrekking tot het aantal geoffreerde uren versus gewerkte uren bij webbureaus. Hij vertelde dat het regelmatig voorkomt dat er in projecten meer tijd wordt gestoken dan dat er vooraf is afgesproken. Er worden meer uren gemaakt dan dat er voor betaald wordt. Het is als webbureau lastig om een grens aan te geven. Een groot gedeelte van de zaal knikt instemmend en heeft hier ook regelmatig mee te maken. Volgens Koen is het een probleem van de branche en moeten de webdevelopers, webdesigners en iedereen die bezig is met websites maken/beheren de handen ineen slaan. Waarom betaal je wel uurtje factuurtje voor een advocaat en niet voor een webdeveloper? Bekijk zijn slides.

De talks maakten flink wat los bij de bezoekers, wat goed te merken was op de borrel aan het einde van de avond. Een geslaagde editie dus van WordPress meetup Nijmegen!

Schrijf je ook alvast in voor de volgende editie!

Benoit Gütz - Benoit houdt ervan om aannames uit de weg te ruimen. Hij is erg data-driven. Als online marketeer bij Savvii analyseert hij de impact van marketingcampagnes. In zijn vrije tijd is hij veel aan het moutainbiken en aan het hardlopen, waarna ook deze activiteiten geanalyseerd worden.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!