WordPress meetup Nijmegen [Recap]

Savvii Updates
Gijs Hovens, 1 november 2013

Gisteren was het zover, de eerste WordPress meetup in Nijmegen. We hebben zo’n 20-25 mensen mogen verwelkomen op ons kantoor. Wat ons betreft een goede opkomst, zeker voor een eerste keer. Het toffe aan meetups is dat iedereen al snel met elkaar in gesprek is over van alles wat met WP te maken heeft en gisteren was geen uitzondering.

wordpress meetup in nijmegen

Bèr Kessels trapte af met een presentatie over versiebeheer met git. Hoewel de materie te complex is om te behandelen in 45 minuten hebben wij na afloop de indruk dat de noodzaak om met versiebeheer te werken goed is overgekomen. Bèr z’n presentatie is hier terug te vinden. Enkele interessante sites die je wegwijs maken in git:

Om het geleerde meteen in de praktijk te brengen was er een kleine wedstrijd: diegene die als eerste een pull-request stuurde naar de presentatie repository zou een échte GitHub sticker winnen. Wow….

Réan is met de eer (en de sticker) gaan lopen. Proficiat!

Bugs. bugs, bugs

Na een korte pauze presenteerde Luc van Chef du Web als een echte Mozes de 5 geboden van ‘secure plugin development’. Ook hier werd driftig meegeschreven.

Naast deze leerzame presentaties was er ook ruimte voor gezelligheid en een biertje. Zodanig zelfs dat de totale biervoorraad er doorheen is gegaan (looking at you TakeTwo). Leerpuntje voor de volgende editie zullen we maar zeggen.

5 geboden voor plugin development

Voor ons geeft deze eerste editie zeker aanleiding om te zorgen dat er een tweede komt. De WordPress Meetup in Nijmegen is echter van iedereen, dus wil je zelf organiseren, presenteren, de locatie verzorgen of ideeën aandragen dan kan dat absoluut! Rest ons de sprekers te bedanken en natuurlijk ook alle deelnemers. Tot de volgende!

Gijs Hovens - Gijs is marketing manager bij Savvii. Hij heeft al bijna 10 jaar lang diverse WordPress websites en houdt zich bezig met o.a. SEO, SEA, onze producten en het organiseren van de WordPress Meetup Nijmegen.

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!