* Deze klantcase is afkomstig van onze partner MageHost. Lees hier meer over de veranderingen van MageHost.

Feestkleding365: Laat het feest beginnen!

De naam zegt het al: Feestkleding. Feestkleding365.nl is een e-commerce bedrijf uit Utrecht dat zich specialiseert in de online verkoop van carnavalsartikelen en andere feestkleding. Het bedrijf is opgezet door José Cabrera in 2010 en gaat nu de 11e carnaval in. Op dit moment telt Feestkleding365 7 werknemers.

Het idee voor Feestkleding365 begon bij een duidelijke vraag online. In de tijd dat het bedrijf begon, stond e-commerce in deze branche nog in de kinderschoenen. José had echter genoeg kennis van het vak door zijn verleden in consultancy voor e-commerce. Hij merkte op dat er een gat in de markt was voor het verkopen van carnavalskleding online. De shops die toen bestonden waren bijvoorbeeld niet gebruiksvriendelijk. Met zijn achtergrond in e-commerce had José alle tools in handen om een goede shop op te zetten en zo begon hij samen met zijn businesspartner aan een experiment.

E-commerce start bij een goede webshop

Op dit moment is Feestkleding365 een grote speler op het gebied van online verkoop voor feestartikelen en is niet meer weg te denken in het e-commerce landschap tijdens carnaval.

Op een drukke carnavalsdag verwerken wij zoveel pakketten dat ze bij elkaar de hoogte van 9 Domtorens zouden hebben.”

Feestkleding365 blinkt uit in het perfectioneren van de klantreis. Zij weten exact wat hun klanten van hen verwachten en hebben deze processen gestroomlijnd. Op drukke carnavalsdagen komen er niet voor niets een kwart miljoen bezoekers op de site af.

“Kijk eens naar voetbal. Er is niet 1 ding waar een topvoetballer echt in uitblinkt. De reden dat hij zo goed is, is omdat hij de allerbelangrijkste dingen allemaal super goed kan, dat is in e-commerce ook enorm belangrijk.”

Het belang van managed hosting

Dit succes begon allemaal bij het opzetten van hun eerste webshop. Al snel was de keuze voor Magento gemaakt. Feestkleding365 koos ervoor om hun site zelf te maken en onderhouden en de daarvoor benodigde kennis dus ook zelf in huis te halen. Het werkte: Het concept sloeg aan. Naarmate meer mensen hun weg naar e-commerce vonden en de site drukker werd, was het echter al snel duidelijk dat het beter kon en moest. Na een nieuw design was de site opnieuw instabiel en schommelde, om over de hosting nog maar te zwijgen. Dit was uiteraard zonde aangezien het merk ondertussen steeds groter werd. Het was tijd voor een oplossing.

De samenwerking

José en zijn team zijn opzoek gegaan naar een goede oplossing. Zo zijn ze verschillende forums afgegaan, op zoek naar iemand met verstand van Magento. Via deze weg zijn zij Jeroen Vermeulen tegengekomen. Hij gaf antwoord op de vragen van Feestkleding365 en dat op zo’n manier dat het voor het team al snel duidelijk was dat Jeroen de juiste persoon was om eens mee in contact te komen.

Dit contact heeft Feestkleding365 geholpen om te groeien tot een sterk Magento platform en heeft er later voor gezorgd dat de hosting bij MageHost terecht kwam. De reden voor de langdurige samenwerking is volgens José uit te drukken in een aantal factoren.

“Wij hebben 3 manieren van samenwerking met MageHost. 1: Hosting. Als hostingpartij werken ze elke dag voor ons achter de schermen, gister zijn we gehost en we rekenen erop dat het goed gaat. 2: Consult. bij belangrijke technische momenten fungeert MageHost als consultant en krijgen wij persoonlijke hulp. 3: Partnerschap. MageHost is voor ons een partner, ze denken mee in tijden van nood en sparren mee bij technische beslissingen.”

Stabiele hosting tijdens piekperiodes

Over deze samenwerking geeft Feestkleding365 een aantal kernpunten die de samenwerking definiëren.

“Als hostingpartij is MageHost veilig, ontzorgend en zeker. Consulteren zij onze technische vraagstukken, dan zijn ze snel, persoonlijk, inhoudelijk en professioneel. In ons verdere partnerschap is MageHost menselijk en meedenkend, ook tijdens de Covid-19 pandemie in 2020.”

Op dit moment heeft Feestkleding365 een dedicated server bij MageHost en trekt op rustige dagen gemiddeld 5.500 bezoekers per dag aan. Op een drukke carnavalsdag kan dit oplopen tot 250.000 bezoekers. Het is daarom voor deze partij enorm belangrijk om in piekperiodes te kunnen schakelen met hun hosting partij.

Tot slot

Feestkleding365 bedient een extreem seizoengevoelige markt en heeft regelmatig te maken met pieken en dalen in hun traffic. Het hebben van een stabiele hosting die deze pieken aankan en tevens meedenkt in de dalen, is daarom van groot belang. Na een schommelend jaar te hebben gehad tijdens de Covid-19 pandemie, begint het bedrijf langzaam weer op gang te komen en zien zij het aantal bezoekers langzaam terugkeren naar normaal.

Wij van MageHost hopen deze duurzame relatie nog lang voort te mogen zetten en Feestkleding365 te blijven ondersteunen in toekomstige hosting uitdagingen en projecten.

Ook toe aan managed Magento hosting of managed Shopware hosting? Bekijk onze pakketten en neem contact op met ons team voor persoonlijk advies.

Bent u na het lezen van deze case benieuwd naar Feestkleding365? Wellicht bent u zelf toe aan een nieuw pak voor carnaval of Halloween. Neem dan eens een kijkje op de site van Feestkleding365.nl.

Samen met ons een klantcase uitwerken?