Hoe ons Resellerprogramma Buro Bedenkt vooruit helpt

Als webdesigner en marketeer wil je niet afgeleid worden door randzaken als hostingissues. De focus moet liggen bij je kerntaken: het ontwikkelen van websites en uitvoeren van marketingdiensten. Het is natuurlijk lekker een stukje extra omzet mee te pakken met de doorverkoop van hostingpakketten. Dit is dan ook precies waar Wouter Markvoort, eigenaar Buro Bedenkt, naar zocht in een nieuwe hostingprovider.

Op zoek naar de juiste provider

Het is medio 2018. Wouter belt om erachter te komen of wij iets voor hem kunnen betekenen. Hij worstelt al een tijd met het vinden van de juiste hostingprovider. Hij vraagt of wij de partij zijn die hem meer ondersteuning kan geven. “Als websiteontwikkelaar en vormgever heb ik oog voor design en marketing. Helaas is mijn technisch inzicht wat minder. Ik heb dan ook geen ICT-achtergrond. Vaak ging het hier dan ook mis bij mijn vorige hostingprovider. Bij problemen waren met een site was vaak pas laat helder waar het probleem lag. Ik bouw al mijn websites met WordPress. Het werd me daarom al snel duidelijk: als ik snel geholpen wil worden, moet ik op zoek naar een gespecialiseerde WordPress hostingprovider.”

Groei-door-resellen-hosting

Groei door het resellen van hosting

Sinds Buro Bedenkt de overstap heeft gemaakt naar Savvii is het bedrijf met 12,5% gegroeid. Deze groei is met name in gang gezet doordat er meer tijd vrij is voor kernwerkzaamheden. “De WordPress-specialisten van Savvii nemen ons werk uit handen. Savvii ontlast ons op het gebied van updates, back-ups, PHP-instellingen en de beveiliging van servers. Hierdoor hebben we bij Buro Bedenkt meer tijd om te doen waar we goed in zijn: websites ontwikkelen en creatieve ideeën uitwerken. Ook ons dienstenpakket is uitgebreid. Videomontage is bijvoorbeeld een van de nieuwe marketingdiensten die we leveren. Al met al worden hostingproblemen sneller opgelost, hebben we minder omkijk naar website-updates en kunnen we onze tijd productiever inzetten.”

Van de totale omzet haalt Buro Bedenkt op dit moment 35% uit hosting. De zekerheid van deze terugkomende inkomsten zorgt ervoor dat het bedrijf kan investeren. Dit helpt bij uitbreiding van het dienstenpakket en de groei van het bedrijf. “Het resellen van hosting zorgt voor meer zekerheid. Een stukje vast inkomen. Omdat ik aan het begin van de maand al weet dat dit deel van de omzet binnenkomt, kan ik investeren. Personeelskosten zijn bijvoorbeeld zo’n ding. Door vaste inkomsten zijn deze kosten gedekt en makkelijker te dragen – wellicht ook voor de toekomst als nieuw personeel wordt aangenomen. Zo kan ik meer risico nemen. Een nieuwe dienst introduceren bijvoorbeeld. Je weet niet of dit goed gaat lopen. Zo niet, dan loop ik minder risico omdat ik kan terugvallen deze vaste inkomsten.”

“Het resellen van hosting zorgt voor meer zekerheid. Een stukje vast inkomen. Omdat ik aan het begin van de maand al weet dat dit deel van de omzet binnenkomt, kan ik investeren.”

Wisselen van hosting provider

Het wisselen van hostingprovider is geen kleine onderneming. Naast dat het voor jezelf schakelen is, moet je ook jouw klanten hierin meenemen. Tijdens de overstap naar Savvii heeft Wouter zijn klanten de vraag voorgelegd of zij dit ook zien zitten. Negentig procent van zijn klantenbestand is na de overstap gebleven. “Tijdens de transitie zijn we geholpen door Savvii. Al mijn grote klanten heb ik persoonlijk gebeld, de kleinere klanten heb ik gemaild. Op onze website is een pagina live gegaan waar de informatie ook nog eens uitgebreid op stond. In samenspraak met Savvii heb ik kunnen regelen dat twijfelende klanten een maand gratis konden meedraaien. Door de verbeterde prestaties van hun websites verdween die twijfel snel. Alleen een paar kleine niet-commerciële klanten zijn afgehaakt – zoals het zangkoor van om de hoek.”

Websites-migreren-naar-Savvii

Samen bereiken we meer

Omdat Savvii als managed WordPress hostingprovider veel werkzaamheden uit handen neemt, zijn pakketten duurder dan bij een budget provider. Als reseller krijg je uiteraard inkoopkorting. Kortingen die gegeven worden omdat, in dit geval Wouter, als reseller een belangrijke positie inneemt. “Met dit partnerschap kan ik kwalitatieve hosting aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. Een betaalbare prijs voor de klant, en een gezonde marge voor mezelf. Mijn klanten krijgen hier een snelle en goed beveiligde website met weinig downtime voor terug. Dat betekent niet dat ik achterover kan zitten. Op het moment dat er hostingproblemen zijn spring ik er bovenop. Ik zal er dan samen met Savvii voor zorgen dat de problemen snel verholpen zijn. Iets dat door hun WordPress-specialisatie doorgaans snel voor elkaar is.”

Samen met ons een klantcase uitwerken?