* Deze klantcase is afkomstig van onze partner Skyberate. Lees hier meer over de veranderingen van Skyberate.

Klantcase Ducati World: Hogere conversie door geavanceerde zoekmachine en hosting technologie

Ducati World levert met haar Magento webshop wereldwijd nieuwe en gebruikte Ducati onderdelen en accessoires voor Ducati motoren. Het online aanbod bestaat uit meer dan 1.000 producten. Door de geavanceerde interne zoekmachine van SiteSearch ONE Technology en snelle hosting van Skyberate Internet Services (verder afgekort naar Skyberate) kunnen bezoekers supersnel Ducati onderdelen zoeken en bestellen. Met als resultaat: tevreden bezoekers en hogere conversies!

Bezoekers zoeken en bestellen onderdelen niet alleen via het ‘traditionele’ navigatie menu, maar steeds meer via de interne zoekmachine van het Nederlandse SiteSearch ONE Technology. De interne zoekmachine software werkt als Google en maakt alle Ducati onderdelen op zoekwoorden als Ducati model, alle Ducati onderdelen, alle onderdeel nummers en andere relevante zoekwoorden, in seconden vindbaar in de Ducati webshop.

Interne zoekmachines 

In de interne zoekmachine worden tevens automatische cross selling suggesties getoond tijdens het zoeken, inclusief directe bestelknop in de zoekmachine. Naast een open zoekbalk voor het ingeven van zoekwoorden biedt de interne zoekmachine tevens een aantal zoekfilters, die aan de linkerzijde van de zoekmachine aangevinkt kunnen worden. Met de zoekfilters kunnen alle producten tevens op een zeer snelle en gestructureerde manier gevonden en getoond worden, binnen dezelfde zoekmachine interface zoals die door de zoekbalk gebruikt wordt.

De multifunctionele interne zoekmachine verbetert de conversie (Bezoeker > Koper) van Magento webshops, met een volledige geschiktheid voor PC, tablet en smartphone. SiteSearch ONE integreert volledig met de Magento backend en database. Hierdoor heeft iedere Magento webshop beheerder en marketeer volledige controle over de inhoud van de zoekmachine, inclusief het onderhouden van producten, zoekwoorden, filters en cross selling.

Omdat Magento een relatief zwaar E-Commerce pakket is en de interne zoekmachine direct gekoppeld is aan de Magento database, is het belangrijk om een hostingpartij te vinden die een snelle laadtijd behoudt. Ducati World heeft hierom gekozen voor de hosting van Skyberate.

Gespecialiseerd in Magento 

Wij zijn gespecialiseerd in Magento hosting. Sinds 2009 verzorgen wij de hosting voor meer dan 4.000 Magento webwinkels, hiermee is Skyberate één van de grootste Magento hosting providers van Nederland. Om Ducati World supersnel en stabiel te laten draaien is er gekozen om het Magento Hosting PLUS pakket van Skyberate in te zetten. Met Magento Hosting Plus beschikt Ducati World over een geïsoleerde omgeving met gereserveerde resources. Shared hosting zonder last van de buren! Door deze gereserveerde servercapaciteit, draait Ducati World snel en stabiel.

Snelheid en stabiliteit zijn beide cruciaal voor de bezoekers van webshops of websites. Een snelle website/webshop draagt direct bij aan een optimale gebruikerservaring, een betere ranking bij Google of andere zoekmachines en een hogere conversie. Uit onderzoek blijkt dat snelle websites een hogere conversie hebben dan trage websites. Een vertraging van ‘slechts’ één seconde kan zeven procent verschil in conversie opleveren. Bovendien kan Skyberate dankzij deze voor Ducati World gereserveerde servercapaciteiten, extra optimalisaties toevoegen zoals HHVM, Full Page Cache of Redis. Deze zorgen voor een nog snellere laadtijd.

Mogelijkheden?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw Magento webshop? Bekijk de Magento hosting oplossingen van Skyberate.

Door de uitgekiende combinatie van internet technologie, leveren SiteSearch ONE Technology en Skyberate de ultieme online gebruikerservaring! Voor Magento webshops die het maximale willen halen uit hun Magento platform, faciliteren wij meer klanten naar kopers.