* Deze klantcase is afkomstig van onze partner MageHost. Lees hier meer over de veranderingen van MageHost.

Een succesvolle webshop zonder omkijk naar marketing

Wij bij MageHost vinden het belangrijk om een duurzame en langdurige relatie met onze klanten en partners aan te gaan en om altijd mee te denken met hen.

Het beste voorbeeld dat we daarvoor kunnen gebruiken is onze partner Webelephant, waar wij al mee samen werken sinds voordat MageHost, MageHost heette.

In deze klantcase leggen wij uit hoe Webelephant uw winkel verder kan helpen aan de hand van een succesverhaal. Ook leggen wij aan de hand van dit succesverhaal uit hoe wij hen geholpen hebben met het stabiel en sneller maken van de webshops van hun klanten.

 

WebElephant: Denkt met u mee

Webelephant is een full-service e-commerce bureau. Zij bouwen en ontwerpen sterke webshops en zijn gespecialiseerd in Magento. Dit niet alleen, ook helpen zij hun klant door het opzetten en uitvoeren van een online marketingstrategie die passend is voor uw bedrijf. Dit doen zij door de ranking van een webshop te verbeteren in Google en door marketingcampagnes (SEO & SEA) op te zetten. Daarnaast helpt Webelephant haar klant door in andere behoeftes te voorzien zoals het schrijven van content en meer.

“Wij hebben zelfs ooit de klantenservice voor een klant geregeld, als er behoefte voor is zetten wij ons in om onze klant het beste te helpen.”

Naast het ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden van een marketingstrategie, doet Webelephant meer. Als zij het hebben over “full-service”, bedoelen zij daadwerkelijk “full-service”. Zo kunnen zij door het zeer technische team ook de zorg voor hosting wegnemen van de klant. Dit doen zij in samenwerking met ons.

 

Een succesvolle shop: Van Asten

Eén van de beste voorbeelden voor het succes van Webelephant is de webshop Van Asten, voormalig online ook wel bekend als babysupershop.

Van Asten is een familiebedrijf dat een groot assortiment aan baby spullen aanbiedt. Van meubels tot speelgoed, ze hebben alles in huis. Zij hebben één grote fysieke winkel en sinds kort zijn alle webshops teruggebracht naar één centrale website.

Van Asten en Webelephant hebben 8 jaar geleden hun samenwerking gestart. Ze zijn met elkaar in contact gekomen doordat Webelephant voor een klant met een vergelijkbaar aanbod hoger uitkwam in google. Doordat dit resultaat zo goed was zijn beiden bedrijven met elkaar in contact gekomen en sindsdien werken zij samen en is Van Asten klant bij Webelephant.

Na deze overname was er alleen nog één probleem. Het hosten op eigen server ging niet zo soepel als gehoopt. Het kwam dan ook regelmatig voor dat er ‘s avonds nog onderhoud uitgevoerd moest worden.

“Van Asten laat nu al een aantal jaar veel groei zien met als toppunt 2020. De volledige omzet van de fysieke winkel is in dat jaar volledig naar online verplaatst plus groei.”

Webelephant in samenwerking met MageHost

Voordat Webelephant bij MageHost terecht kwam voor hosting, zaten zij bij een andere hostingpartij. Bij Van Asten had dit als gevolg dat de servers het soms niet aankonden en instabiel werden. Zo hadden ze nooit een rustig weekend omdat er altijd iemand standby moest staan voor wanneer de server het plots niet meer deed. Op den duur waren zij dit zat en zijn ze in gesprek gegaan met Jeroen, de toekomstig eigenaar van MageHost.

“Door Van Asten te laten hosten bij MageHost is de shop meer dan verdubbeld in snelheid en dit zorgde weer voor een groei in omzet van de webshop”

Toen ze het probleem niet konden achterhalen, besloten ze de winkel Van Asten onder te brengen bij MageHost. Webelephant omschrijft de samenwerking met MageHost als zeer snel, deskundig, meedenkend en flexibel. De samenwerking verliep zo goed dat Webelephant er snel voor koos om dit met meerdere winkels te doen.

“Door te hosten bij MageHost is onze downtime teruggebracht van gemiddeld 2,5 week per jaar naar 57 minuten geplande downtime per jaar”

Meer performance en minder downtime

Bij het bekijken van de cijfers bleek dat niet alleen de snelheid van de webshops aanzienlijk verbeterde maar ook de gemiddelde uptime van de websites. Gemiddeld was de uptime voor het hosten bij MageHost 95%. Dit klinkt niet dramatisch maar het betekent dat er per jaar een downtime was van 5%, wat omgerekend meer dan twee en een halve week per jaar is. Bij MageHost is dit omhoog gebracht naar een 99,989%, dit is omgerekend een downtime van 57 minuten per jaar. Deze 57 minuten zijn vaak voor aangekondigd, geplande maintenance momenten die ‘s nachts gebeuren.

Naast Van Asten zijn er nog vele andere webwinkels die Webelephant al jaren als klant heeft.

Samen met ons een klantcase uitwerken?