Laten we eerlijk zijn, er zijn maar weinig mensen die echt warm van binnen worden wanneer ze er over nadenken dat ze hun website moeten verhuizen.

Vaak gaat het over websites waar uren hard werk in zitten. Websites waar afbeeldingen, teksten, video’s en andere content op staat. Al met al een kostbaar bezit.

Wanneer je denkt aan het verhuizen van je website zie je misschien al voor je dat je handmatig bestanden van de éne server naar de andere moet kopiëren, dat je uren in de weer bent met ingewikkelde codes en dat je dan min of meer maar moet hopen dat het goed gaat.

Dat is niet wat wij bij Savvii verstaan onder ons motto No More WordStress. Daarom hebben wij samen met BlogVault onze eigen migratie WordPress plug-in uitgebracht.

BlogVault is het bedrijf achter meerdere succesvolle WordPress plug-ins zoals onder andere:

  • WordPress Backup
  • WordPress Restore
  • WordPress Staging

De Savvii WP Migrate WordPress plug-in is speciaal ontworpen om jou te helpen gemakkelijk en snel een kopie te maken van jouw WordPress website en deze op onze (test) server te zetten.

Dus of je nu gebruik maakt van de gratis en vrijblijvende 14-daagse trial, om onze hosting te ervaren, of wanneer je concreet de overstap maakt van een andere hostingbedrijf naar Savvii, de Savvii WP Migrate plug-in maakt het je makkelijk.

In beide gevallen log je simpelweg in op de backend van de WordPress website die je naar Savvii wenst te kopiëren. Daar installeer en activeer je de Savvii WP Migrate plug-in.

Screenshot van de WordPress plugin Savvii WP Migrate door BlogVault

Vervolgens vul je de benodigde gegevens in:

  • E-mailadres
  • Destination Site URL
  • sFTP Hostname
  • sFTP User
  • sFTP Password

Bovenstaande gegevens kun je vinden in de e-mail (het onderwerp van deze e-mail is “Your WordPress at Savvii is ready (jouw URL)”) die we je sturen zodra je een trial hebt aangevraagd of wanneer je een dienst bij ons hebt aangeschaft.

En vink de checkbox aan om aan te geven dat je akkoord gaat met de Algemene voorwaarden en Privacy Policy.

Klik vervolgens, onderaan, op de knop Migrate.

De plug-in gaat nu aan de slag met het kopiëren van je website. Afhankelijk van de grootte van je website duurt dit enkele minuten tot enkele uren.

Mocht het lang duren dan kun je het venster gewoon sluiten.

Je hebt ondertussen een e-mail ontvangen van BlogVault waarin je een link kunt vinden. Met deze link kun je de voortgang alsnog bekijken.

In dezelfde e-mail vind je ook een verwijzing naar de support-afdeling van BlogVault. Mocht er onverhoopt iets misgaan tijdens de migratie dan kun je het best even contact met hun opnemen. Aangezien zij kunnen zien waar het misgaat.

Na een succesvolle migratie krijg je nog een e-mail van BlogVault waarin ze aangeven dat de migratie voltooid is.

Deze e-mail gaat er vanuit dat je de migratie hebt gedaan om concreet de overstap naar Savvii te maken.

Wanneer je een migratie hebt gestart als onderdeel van onze trial is het nu mogelijk om de kopie van je website te bekijken op de URL die je per e-mail hebt ontvangen.

Deze URL ziet er als volgt uit jouwuniekeurl.savviihq.com.

Wanneer je de migratie hebt gestart om de overstap naar Savvii te maken moeten je DNS-instellingen nog aangepast worden zodat jouw domeinnaam naar onze servers gaat verwijzen. (Zie ook de e-mail “Migration jouw unieke URL Completed van BlogVault”).

In het artikel DNS-instellingen wijzigen voor de overstap naar Savvii vertellen we je daar meer over.

Goed om te weten:

Het is goed om te weten dat je met de Savvii WP Migratie plug-in voor WordPress een kopie van je website maakt. Deze kopie wordt op onze (test) omgeving geplaatst.

In het geval van een trial laten we Google (of andere zoekmachines) de kopie van jouw website natuurlijk niet indexeren om eventuele problemen met duplicate content te voorkomen.

Daarnaast kan er dus niets met jouw website gebeuren aangezien we geen wijzigingen maken in je bestaande website maar daar enkel een kopie van maken.