Bij het bouwen van een succesvolle website in WordPress komt vaak heel wat kijken. Een goede website is het gezicht van jouw bedrijf, merk of dienst en behoort de aandacht te krijgen die hij verdient. Een succesvolle website is bovendien geen eenmalig project, maar een voortdurend doorlopend traject. Een belangrijke stap op weg naar een topwebsite is dan ook het kiezen van de juiste webbouwer. Aan de hand van een aantal vragen laten we je in dit artikel zien waar je op moet letten bij het kiezen van een goede WordPress webbouwer.
1. Is het bureau duidelijk over de kostenstructuur?
De financiën bepalen gedeeltelijk wat er mogelijk is met jouw website. Om hier zicht op te houden, is het belangrijk om een bureau of individuele webdeveloper te vragen naar de gehanteerde kostenstructuur. Wordt er gewerkt op projectbasis? Of hanteert de webbouwer een vaste, maandelijks in rekening gebrachte fee? Natuurlijk vraag je naar een offerte voor de eerste stap, maar het is raadzaam om tevens rekening te houden met de langere termijn. Vraag goed na wat er bijvoorbeeld voor een periode van een paar jaar begroot moet worden.
2. Hoe snel wordt er gereageerd?
De mate van responsiviteit is een belangrijke factor om mee te wegen in je keuze. Dat geldt zowel voor de ontwikkelingsfase als voor de periode na de lancering van je website. Worden je mailtjes of telefoontjes nog dezelfde dag of zelfs binnen het uur beantwoord? Of duurt het vaak dagen voordat je een reactie krijgt op een vraag? En hoe snel worden problemen op je website verholpen? De antwoorden op dergelijke vragen zeggen veel over de betrouwbaarheid en professionaliteit van een webbouwer. Als een bedrijf er in de oriënterende fase, waarin je nog geen klant maar een geïnteresseerde bent, al lang over doet om te reageren op je vragen of problemen, kun je er gerust van uitgaan dat dit in een latere fase niet veel anders zal zijn.
3. Wat is het kennisniveau?
Een gelikte website en een goede babbel staan niet automatisch garant voor expertise. Vaak hoef je maar een beetje meer van een onderwerp te weten dan een gemiddelde leek om als een expert over te komen. Probeer je er dus altijd van te verzekeren dat je met echt kundige mensen werkt. Doe onderzoek naar de credentials en check of de kennis van het personeel echt up to date wordt gehouden. Zijn ze gecertificeerd? Worden de webbouwers ook binnen hun vakgebied gezien als autoriteiten? En spijkeren de webbouwers hun kennis geregeld bij door seminars te volgen of vakevenementen te bezoeken?
4. Kan de webbouwer luisteren?
Een goede webbouwer heeft ook een luisterend oor voor zijn klanten. Stelt hij of zij de juiste vragen? En bouwt hij hierop voort door op zoek te gaan naar de oplossing die het beste past bij jouw wensen en doelstellingen? Een dergelijke aanpak houdt ook in dat een webbouwer je, middels een goed onderbouwde uitleg, wijst op mogelijke foute keuzes en onmogelijkheden.
5. Hoe is het bedrijf opgebouwd?
De grootte en opbouw van het bedrijf is ook belangrijk als je een firma inhuurt voor het (gedeeltelijk) opbouwen van je website. Bij een heel groot bedrijf kun je het risico lopen dat je een nummertje wordt. Een heel kleine organisatie raakt gemakkelijker overbelast en kan je in drukke tijden misschien niet altijd snel genoeg helpen. Maar het belangrijkste is dat er een klik is en dat de werkwijze van het bureau aansluit op wat jij prettig vindt. Heb je een vast aanspreekpunt binnen het bedrijf? Is er een projectmanager die het geheel overziet? Zijn de lijntjes kort of hang je bij een probleem juist (te) lang aan de lijn bij een onpersoonlijke helpdesk? Door dit soort vragen te stellen, merk je snel of er sprake is van een match of niet.
6. Is er sprake van doorlopende pro-activiteit?
Als eigenaar van een website heb je natuurlijk graag dat een webdeveloper een proactieve aanpak hanteert. Komt hij ook op de lange termijn met interessante en gave ideeën die jouw website naar een hoger niveau tillen? Je kunt een webbouwer eerlijk vragen naar de strategie die hij hanteert om de proactiviteit ook op de lange termijn te waarborgen. Zo kun je blijvend werken aan de doorontwikkeling van jouw website.
7. Welke specialisaties beheerst de WordPress webbouwer?
Het afstemmen van een website op jouw specifieke eisen en wensen is vaak maatwerk. Het is bij het bouwen van een website daarom belangrijk om te weten welke specialismen een bepaalde webdeveloper wel of niet onder de knie heeft. Schrijft de webbouwer zelf plugins? Heeft hij ook veel ervaring met testen, device-checks en het fixen van bugs? En weet de webbouwer ook hoe je WordPress kunt inzetten als applicatie- of campagneplatform? Daarnaast is het ook belangrijk om te weten hoe webbouwers omgaan met zaken waar ze niet direct in gespecialiseerd zijn. Een voorbeeld is hosting, dat vaak toch als een vak apart wordt gezien. Een goede webdeveloper werkt graag en vaak samen met andere specialisten en heeft idealiter een uitgebreid netwerk binnen de IT-wereld.
8. Welke gevolgen heeft het vertrekken bij een webbouwer?
Het wisselen van webbouwer kan heel wat voeten in de aarde hebben. Een nieuwe developer moet zich namelijk altijd inlezen in jouw huidige oplossing om optimale ondersteuning te kunnen bieden. Het helpt als je webbouwer werkt met universele software (zoals WordPress is) en je toestaat om alles mee te nemen als je overstapt naar een andere webdeveloper. Let er op dat de domeinnaam op je eigen naam staat en niet op die van je webbouwer.
Conclusie
Zoals je ziet, komt er bij het kiezen van de juiste webdeveloper voor het bouwen van jouw website heel wat kijken. Door de bovenstaande vragen goed na te lopen, wordt de keuze wel al wat gemakkelijker. Kijk vooral goed naar je persoonlijke wensen en vergelijk die nauwgezet met het profiel, de kwalificaties en het trackrecord van diverse webbouwers. Zo ontstaat de grootste kans op de perfecte match! Is je website af en is het tijd om deze online te laten gaan? Neem dan contact met ons op om je hosting te regelen!
Reactie achterlaten