• Dataopslag in Nederland
  • 100% groene stroom
  • ISO27001-gecertificeerd

Hoge beschikbaarheid

Onze datacenters zijn zo ontworpen dat het uitvalrisico tot een minimum beperkt is. Ook tijdens langdurig stroomuitval blijven onze systemen werkend. Door UPS-technologie worden dieselgeneratoren opgestart bij lange stroomonderbrekingen, zodat de continuïteit gewaarborgd kan worden. Ook alle componenten worden gemonitord en regelmatig getest. Dat beperkt zich niet tot simulaties waarbij de UPS-technologie en dieselgenerators worden getest, maar versta ook black-building tests. Dat is een uitgebreide test waarbij zo realistisch mogelijk een storing wordt nagebootst.

Hoge bereikbaarheid

CDN-netwerk

CDN-netwerk met 250 locaties wereldwijd

Onze Premium Managed Webhosting pakketten maken standaard gebruik van het CDN-netwerk van Cloudflare, dat zich uitstrekt over 90 landen en 250 steden wereldwijd. Dit enorme netwerk zorgt voor een betere laadsnelheid over de gehele wereld door gebruik te maken van de dichtstbijzijnde locatie voor elk van jouw sitebezoekers. Voor onze Managed Webhosting en Managed E-commerce hosting pakketten bieden we CDN aan als losse add-on.

Meerlaagse beveiliging

Onze datacenters zijn beveiligd met verschillende beveiligingslagen en werken met een strak beleid om ongeoorloofde toegang tot onze servers en jouw gegevens te voorkomen. De datacenters zijn in het bezit van een ISO-27001 certificaat en voldoen aan alle eisen rondom informatiebeveiliging. Uiteraard beschikken de gebouwen ook over de nodige fysieke beveiliging. Zo beschikken de datacenters over omheinde entrée, 24/7/365 camerabewaking, strikte toegangscontrole, noodstroomvoorziening, klimaatbeheersing en alarmering bij inbraak of brand. Maar ook beveiligingsteams die 24/7/365 klaar staan om op elke situatie te reageren. Toegang tot de serverruimtes is beperkt tot gescreende medewerkers.

Meerlaagse beveiliging

Strategische locatie

Strategische locatie

De datacenters zijn gelegen in Amsterdam, een van ’s werelds grootste netwerk-ecosystemen. Dit biedt een wereldwijde dekking die ideaal is voor zowel multinationals die over de grens opereren, als ondernemers die zich richten op Nederland. Bij de bouw van de datacenters is bewust gekozen voor een locatie dat gelegen is buiten overstromingsgebieden, wat zorgt voor een verminderd rampenrisico. Ook zijn de veerkrachtige faciliteiten bestand tegen slecht weer en wind.

Milieuvriendelijke hosting

Savvii onderneemt om een duurzame wijze met focus op people, planet en profit. Met alle aandacht op duurzaam en verantwoord ondernemen. Alleen samen kunnen we bijdragen aan een duurzame wereld, en een leefbare planeet. Zo is maatschappelijk verantwoord ondernemen een onmisbaar facet binnen ons bedrijf geworden.

Alle bij Savvii gehoste websites worden aangedraaid met 100% hernieuwbare energie, opgewekt door windparken en zonne-energie. Ook maken onze datacenters gebruik van slimme koeling en verwarming om het verbruik van stroom te verminderen.

Milieuvriendelijke hosting

The green web foundation

The Green Web Foundation

The Green Web Foundation adviseert, begeleid en ondersteund de transitie van de Internet-sector naar het gebruik van duurzame energie. Onder andere met tools waarmee je kunt zien of een website groen gehost is. En datasets om die transitie te versnellen.

Savvii is officieel Gold Partner van The Green Web Foundation en moedigt de beweging naar een gezond en duurzaam internet aan. Savvii is constant bezig met het investeren in een duurzame toekomst en dat mag je best van de daken schreeuwen. Wij vinden een duurzame wereld belangrijk en dragen daarom graag ons steentje bij.