Magento: Ontwikkelen & up-to-date blijven

E-commerce
Puck, 28 september 2022

Wellicht ben je zelf een developer die werkt met Magento of heb je een webshop die draait op Magento 2. In deze blog kijken we even kort naar de platforms waar je als Nederlandse Magento gebruiker terecht kunt om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen. 

Magento in Nederland 

Magento heeft al jaren een groot marktaandeel in Nederland. Niet gek ook gezien het lange bestaan van het programma. We hebben het al meerdere keren gehad over de kracht achter dit programma, maar nog niet eerder over de community in Nederland. Aangezien er veel Nederlandse shops draaien op Magento, zijn er ook aardig wat developers gespecialiseerd in dit platform. Er zijn meerdere forums die gericht zijn op de Nederlandse markt maar ook aparte communities die zich focussen op het onderhouden en ontwikkelen van het Nederlandse deel van de community.  

Deze forums en communities zijn voornamelijk handig voor de gebruikers van Open Source aangezien support voornamelijk vanuit de community zal komen. Voor de Magento gebruikers van Adobe Commerce kan dit overigens nog altijd handig zijn om up-to-date te blijven met de nieuwe ontwikkelingen. Echter zullen niet alle vragen in de community opgelost kunnen worden, daarvoor zul je als Commerce gebruiker Adobe zelf in kunnen schakelen. 

Forums 

Op de community pagina van Magento is een apart forum te vinden voor de Nederlandse gebruikers. De vragen die hier gesteld worden zijn veelal in het Nederlands. Je hebt hier dan ook zelf de kans om vragen te stellen, of zelf bij te dragen aan het beantwoorden van vragen. Verder kun je alle vragen in de community pagina terugvinden gesorteerd op onderwerp. 

Releases 

Op de DevDocs pagina van Adobe vind je de nieuwe releases en patches. Hier staan de release notes in van alle Magento versies, zowel Open Source als Commerce. Per release staat er bij wat er precies gaat veranderen en waar je rekening mee moet houden. 

Ontwikkelen 

Er zijn verschillende cursussen, workshops en trainingen te vinden online. Op verschillende sites worden deze cursussen aangeboden, er is dan ook veel lesmateriaal beschikbaar. Een goed voorbeeld van zo’n site is Yireo. Dit Nederlandse bedrijf biedt diepgaande cursussen voor iedereen die meer wil leren over Magento maar ook andere platforms als Shopware.  

Een ander platform waar veel content te vinden is wat betreft leren en ontwikkelen in Magento is Mage2 TV, een platform waar je voor een scherpe prijs een maandelijks abonnement kunt afsluiten en gebruik kunt maken van verschillend materiaal dat online staat waaronder video’s met duidelijke uitleg. 

Community 

Voor verdere ontwikkelingen en om op de hoogte te blijven kun je altijd op zoek naar praatprogramma’s over Magento. Kijk bijvoorbeeld YouTube of zoek naar podcasts. Een welbekende podcast over Magento is bijvoorbeeld Magetalk, waar op een luchtige manier het laatste nieuws rond Magento wordt besproken. 

Op de verschillende forums zijn de Nederlandse gebruikers goed vertegenwoordigd. Toch is er naast de community pagina van Magento en de podcasts en YouTube video’s nog veel te vinden qua Nederlandse Magento communities. Zo is er Dutchento, één van de meest bekende Nederlandse Magento communities. Zij hebben onder andere een podcast, organiseren events maar bieden ook Nederlandse extensies voor Magento. 

Hopelijk heb je door het lezen van deze blog al een beter beeld gekregen van de grote wereld achter Magento. En je weet nu hopelijk beter waar je up-to-date kunt blijven met het laatste nieuws en nieuwste technieken van Magento. 

Wil je meer weten over het sneller maken van een Magento shop door middel van hosting? Lees onze blog “Hardware hosting & Cloudhosting: de verschillen” 

Puck Lamée - Creative content marketeer

Reactie achterlaten

Leer ons beter kennen!